Нацрада попросить Президента і ВР доопрацювати ухвалені зміни до закону про телебачення і радіомовлення

1 Липня 2009
25546
1 Липня 2009
17:28

Нацрада попросить Президента і ВР доопрацювати ухвалені зміни до закону про телебачення і радіомовлення

25546
Нацрада попросить Президента і ВР доопрацювати ухвалені зміни до закону про телебачення і радіомовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 липня ухвалила рішення звернутися до Президента України з проханням ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», який визначає порядок розрахунку ліцензійного збору для телерадіоорганізацій.

 

Національна рада вважає головним недоліком закону уведення єдиної формули розрахунків ліцензійного збору. «Є деяка неузгодженість із практикою застосування цих тарифів, оскільки у законі йдеться про ефірне аналогове телебачення та провайдерів програмної послуги, і ні слова про супутникове та цифрове телебачення», - зауважила член Нацради Тетяна Лебедєва. За її словами, виникає дуже складна ситуація з ліцензуванням цих видів мовлення,  яка фактично паралізує роботу Національної ради.

 

Іншою проблемою законопроекту пані Лебедєва називає дату набрання чинності документа - 1 січня 2010 року, оскільки до того часу компаніям нараховують величезні суми, які вони не можуть сплатити. Тому  регуляторний орган пропонує перенести дату набрання чинності  прийнятого Верховною Радою закону на 15 липня 2009 року.

 

За словами в. о. голови Нацради Андрія Мирошніченка, є два шляхи подолання проблем з визначенням розміру ліцензійного збору: або Президент ветує і відправляє на доопрацювання ухвалений Верховною Радою закон, або Кабінет Міністрів розглядає і схвалює Методику розрахунків ліцензійного збору, яку розробила і затвердила 24 червня Національна рада.

 

Нагадаємо, що закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» (так званий законопроект Ландика) парламент ухвалив 25 червня. Президент Віктор Ющенко має 10 днів на те, щоб підписати закон або ветувати його.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25546
Читайте також
24.06.2009 09:57
Нина Краснова, «Комментарии»
28 117
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду