Івано-франківське ІА «Малакава» стало заручником хакерів

26 Червня 2009
23647
26 Червня 2009
16:01

Івано-франківське ІА «Малакава» стало заручником хакерів

23647
Івано-франківське ІА «Малакава» стало заручником хакерів

Невідомі зловмисники  отримали контроль над сайтом івано-франківського інформаційного агентства «Малакава» та обіцяють остаточно знищити його за кілька днів, повідомляє ІМІ

 

Як повідомила головний редактор видання Олеся Ткачик, сайт уперше був зламаний 15 травня. Тоді протягом 6 годин його роботу вдалося відновити, а агентство звернулось до управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області з проханням розслідувати незаконне втручання в роботу комп'ютерної мережі. Однак атаки повторювались, і на початку червня було зламано сервер агентства. Після відновлення роботи за три дні хакери повідомили генеральному директору компанії, якій належить сайт, що за два тижні ресурс буде остаточно зламаний.

 

«Щодня вони ведуть зворотний відлік. До "грандіозної" поломки "Малакави" залишилося 8 днів», - сказала пані Ткачик. «Малакава» не збирається припиняти  роботу під тиском хакерів, однак попереджає своїх читачів про можливі неприємні зміни в контенті сайту.

 

«Оскільки хакери мають вільний доступ до матеріалів, які знаходяться на сайті, вони можуть їх "редагувати", - каже Олеся Ткачик. - Якщо в новинах буде неадекватна інформація чи образи посадових або інших осіб, це варто розцінювати як провокацію, а не дії журналістів інформагенції». Менеджмент інформагенції сподівається від СБУ та Прокуратури адекватних дій щодо зловмисників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23647
Читайте також
26.06.2009 10:07
Марія Семенченко, Ганна Полуденко, «День»
42 194
25.06.2009 18:11
Елена Шкарпова, Journalism.com.ua
31 427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду