Верховний Суд відмовився розглядати касацію Starcom Ukraine проти «Телесистем України»

25 Червня 2009
21308
25 Червня 2009
18:34

Верховний Суд відмовився розглядати касацію Starcom Ukraine проти «Телесистем України»

21308
Верховний Суд відмовився розглядати касацію Starcom Ukraine проти «Телесистем України»

Верховний Суд України відмовив у розгляді касаційної скарги рекламної агенції Starcom Ukraine на рішення Вищого господарського суду України у справі за позовом ЗАТ «Телесистеми України» (мобільний оператор PEOPLEnet) проти Starcom Ukraine про визнання договору на рекламне обслуговування недійсним. Про це на круглому столі «Проблема заборгованості великих компаній перед рекламними агенціями і ЗМІ» повідомила юрист комунікаційної групи Publicis Groupe Ukraine Олена Андрієнко. 

 

Нагадаємо, 14 квітня Вищий господарський суд України скасував рішення двох попередніх інстанцій (Господарського суду міста Києва та Київського апеляційного господарського суду), що були винесені на користь Starcom Ukraine, та повернув справу на повторний розгляд. Рекламна агенція після цього подала касацію до Верховного Суду. Оскільки в розгляді касації відмовлено, розпочинається повторний розгляд справи у Господарському суді міста Києва. Перше слухання призначене на 6 липня. 

 

Судовий процес між клієнтом і рекламістами розпочався 7 травня 2008 року. Тоді компанія «Телесистеми України» подала позов до Господарського суду міста Києва, у якому вимагала визнати недійсною рекламну угоду, укладену зі Starcom Ukraine у 2006 році на суму понад 28 млн. гривень. Таким чином «Телесистеми України» планували уникнути виплати боргу на 10 млн. гривень за надані рекламні послуги, у якому їх звинуватили Starcom Ukraine і низка ЗМІ та рекламних агенцій. 4 листопада 2008 року Господарський суд міста Києва відмовив «Телесистемам України» в задоволенні позова. Після цього «Телесистеми» подали апеляцію до Київського апеляційного господарського суду, яку програли 5 лютого 2009 року. Однак 14 квітня Вищий господарський суд України скасував обидва попередні судові рішення.   

 

Повторний розгляд спору в господарському суді першої інстанції знову блокує розгляд справи за позовом Starcom Ukraine до ЗАТ «Телесистеми України» про стягнення 10-мільйонного боргу за рекламне обслуговування у 2007 році (власне, цей договір на рекламне обслуговування намагається через суд визнати недійсним мобільний оператор).  

 

Також із «Телесистемами України» судилася і виграла справу креативна агенція JWT (за суму боргу близько 750 тис. грн.), яка надавала «Телесистемам» послуги з розробки креативу, дизайну та стратегії бренду PEOPLEnet. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21308
Читайте також
26.06.2009 08:49
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
35 431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду