Єврокомісія пропонує встановити міжнародний контроль над управлінням інтернетом

23 Червня 2009
30808
23 Червня 2009
15:12

Єврокомісія пропонує встановити міжнародний контроль над управлінням інтернетом

30808
Єврокомісія пропонує встановити міжнародний контроль над управлінням інтернетом

Європейська комісія вважає, що підконтрольну американському уряду компанію ICANN, яка займається управлінням мережею Інтернет, має бути передано під міжнародний нагляд, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

 

Некомерційна організація ICANN, що базується у Південній Каліфорнії, займається спостереженням за призначенням доменних імен та ІР-адрес. Згідно з контрактом, термін якого спливає 30 вересня 2009 року, організація повинна не рідше ніж двічі на рік звітувати перед урядом США.

 

У заяві Єврокомісії зазначено, що по завершенні терміну контракту контроль за ICANN має перейти під міжнародний контроль. «Чи стане ICANN цілком незалежною організацією,  відповідальному перед глобальною інтернет-спільнотою? Європейці хотіли б цього, і ми прагнутимемо цього», - заявила спеціальний уповноважений Інформаційної спільноти Євросоюзу Вівіан Рединґ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30808
Читайте також
20.07.2009 09:00
Ольга Веснянка, для Детектор медіа
59 546
17.06.2009 16:48
Аксель Постинетт, РБКdaily
53 079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду