Глядачі зосереджені на телекартинці лише 5-7% часу

23 Червня 2009
4850
23 Червня 2009
10:08

Глядачі зосереджені на телекартинці лише 5-7% часу

4850
Глядачі зосереджені на телекартинці лише 5-7% часу

Лише 5-7% часу, присвяченого телеперегляду,  телеглядачі повністю зосереджені на тому, що відбувається на екрані телевізора. Разом із тим 65% часу глядачі не дивляться або майже не дивляться на телеекран. Про це свідчать результати фрейм-аналізу, проведеного низкою агентств Leo Burnett Group Russia та російською Вищою школою соціально-економічних наук, повідомляє Медиаатлас.ру.

 

Дослідження проводилося за допомогою камер, встановлених у 156 домогосподарствах поруч із телевізором. Використовуючи чотирьохступеневу систему режиму залученості (повна, звичайна, епізодична та низька), аналітики представили свої результати, згідно з якими лише 5-7% від загального часу телеперегляду припадає на повну залученість (наприклад, футбольний матч). 65% часу телевізор дивляться із епізодичною та низькою залученістю (наприклад, людина може спати або бути відсутньою). Решта 28-30% часу - час нормального перегляду (в розслабленому стані, не обов'язково в повній концентрації).

 

Аналітики вважають, що навіть високий рівень концентрації на телевізійному контенті не передбачає уважного перегляду рекламних пауз. Наприклад, під час спортивних трансляцій із величезними рейтингами глядач сприймає початок рекламної паузи як тригер для того, щоб відпочити від напруженого перегляду - вийти з кімнати за бутербродом чи пивом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4850
Читайте також
16.04.2009 19:19
Світлана Кореновська
41 306
16.01.2009 09:24
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
23 553
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
5419 дн. тому
"Глядачі зосереджені на телекартинці лише 5-7% часу" ...что означает, информации "в ящике" не более 10%. И стоит ли "копаться в мусоре", разница в 10 раз в арифметике имеет наименование "на порядок меньше" с соответствующим подходом: игнорирование данного элемента.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду