«Женский журнал» виграв у Верховному Суді справу за позовом Пояркова і Пінчука

22 Червня 2009
24006
22 Червня 2009
15:55

«Женский журнал» виграв у Верховному Суді справу за позовом Пояркова і Пінчука

24006
«Женский журнал» виграв у Верховному Суді справу за позовом Пояркова і Пінчука

Верховний Суд України виніс рішення на користь «Женского журнала» у справі за позовом художника Сергія Пояркова і скульптора Олега Пінчука проти видання. Про це ТК повідомила редактор журналу і співвідповідач Олена Кириченко.

 

Як повідомили ТК у холдингу Atlantic Group (видавець журналу), деталі рішення (відмова в задоволенні позову чи відправлення справи на повторний розгляд) стануть відомі наприкінці тижня, коли сторони отримають текст рішення. Розгляд касаційної скарги відбувся за відсутності представників сторін. Один з позивачів - Олег Пінчук - уперше дізнався про рішення суду від ТК.

 

Нагадаємо, що предметом суперечки була стаття «Мода на искусство» («Женский журнал», травень 2007-го) Олени Кириченко, у котрій Сергій Поярков та Олег Пінчук названі «глянцевими художниками». Цей матеріал, за словами пані Кириченко, був узагальненням круглого столу, проведеного виданням за участю мистецтвознавців та художників. Сергій Поярков та Олег Пінчук ще у 2007 році подали на видання позов щодо захисту честі, гідності та ділової репутації, у якому вимагали компенсувати моральну шкоду на суму 10 тисяч гривень кожному з них.

 

26 червня 2008 року Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення на користь позивачів: відповідачі мали публічно вибачитися, спростувати опубліковану інформацію та сплатити по 34 тисячі гривень морального відшкодування Сергію Пояркову та скульптору Олегу Пінчуку. 26 вересня Апеляційний суд міста Києва залишив рішення суду першої інстанції без змін, відтак, представники «Женского журнала» подали касаційну скаргу до Верховного Суду України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24006
Читайте також
25.06.2009 18:11
Елена Шкарпова, Journalism.com.ua
31 416
27.05.2008 17:45
Евгений Минко
34 662
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ingvar
5392 дн. тому
Как сказал один мой знакомый художник о Пояркове :,,Когда он успевает писать картины,когда постоянно что-то трендит в телеэфире".В его комментариях по ТВ и этой обиде на ,,Женский журнал" есть что-то низкопробное и ничтожное.Торговать везде своим фейсом и тусоваться в Верховной Раде - достойное времяпровождение именно для ГЛЯНЦЕВОГО художника.
Вован
5393 дн. тому
Нашлись очередные цензоры! Это их еще мягко назвали. Тусарьте по ночникам и не лезьте в искусство. Молодцы, журналисты!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду