В Ірані почали переслідувати іноземних журналістів

22 Червня 2009
11858
22 Червня 2009
11:39

В Ірані почали переслідувати іноземних журналістів

11858
В Ірані почали переслідувати іноземних журналістів

Репортер журналу Newsweek, який має громадянство Канади, був в неділю затриманий іранською владою, повідомляє «Газета по-українськи».

 

Як повідомили колеги Мазіяра Бахарі, він проживав в Ірані останні десять років, успішно співробітничав зі всіма іранськими адміністраціями, а його репортажі завжди відрізнялися «чесністю і зваженістю». Редакція Newsweek «рішуче засудила» затримання журналіста і закликала іранську владу негайно його звільнити. «Захоплення ні в чому не винних журналістів є порушенням права свободи преси в Ірані», - підкреслюється в заяві.

Тим часом агентство Associated Press повідомляє, що всього з 14 червня в Ірані були затримані не менше 23 місцевих журналістів і блогерів. Організація «Репортери без кордонів» опублікувала їх імена і зажадала від міжнародного співтовариства припинити ігнорувати події в Ірані.

 

Нагадаємо, раніше в неділю влада Ірану зажадала, щоб кореспондент ВВС Джон Лайні покинув країну протягом 24 годин. Таке рішення було ухвалене у зв'язку з тим, що журналіст нібито підтримує учасників безладів. Як вважають в іранському МЗС, державні телерадіокомпанії Великої Британії і США переслідують дві мети - «роздувати міжетнічні суперечності і сприяти розвалу Ірану».

 

Як повідомляє ВВС News, в останні півтора тижні в Ірані з'явилися перебої в прийомі сигналу ВВС Persian. Щоб справитися з цими складнощами, британська корпорація збільшила над регіоном кількість супутників, що передають програми на фарсі.

Хвилювання в Ірані почалися після оголошення результатів президентських виборів, що відбулися 12 червня 2009 року. За офіційними даними, перемогу здобув діючий президент Махмуд Ахмадінеджад, проте прихильники його головного суперника Мір-Хосейна Мусаві заявили про фальсифікацію підсумків голосування. У зв'язку з безладами влада країни заборонила іноземним журналістам освітлювати акції, не санкціоновані іранським МВС, і посилила тиск на місцеві ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11858
Читайте також
19.01.2009 06:41
Игорь Левенштейн
, для «Детектор медіа»
21 588
09.12.2008 06:33
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
13 872
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду