Міжнародний слов’янський канал утричі зменшив квоту власного продукту

3 Червня 2009
23030
3 Червня 2009
16:06

Міжнародний слов’янський канал утричі зменшив квоту власного продукту

23030
Міжнародний слов’янський канал утричі зменшив квоту власного продукту

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 червня внесла зміни до ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Міжнародний слов'янський канал» (логотип SCI). Мотив переоформлення ліцензії - зміна частоти супутникового сигналу та програмної концепції мовлення.

 

Було:

Власний продукт - 22 години/добу

Національний продукт - 22 години/добу

Іноземний продукт - 2 години/добу

 

Стало:

Власний продукт - 7 годин 12 хвилин/добу

Національний продукт - 12 годин/добу

Іноземний продукт - 12 годин/добу

 

Пояснюючи причини внесення змін до програмної концепції, генеральний директор каналу Валерія Іваненко зазначила, що вони зумовлені проблемами з фінансуванням: «Заявлений при отриманні ліцензії варіант концепції - це ідеал, до якого ми прагнемо. Але виникли проблеми з фінансуванням. На жаль, інвестор не захотів вкладати гроші в канал на території України, а я не погодилася на переведення каналу на територію Росії». Також вона додала, що іноземний продукт - це програми виробництва слов'янських країн.

 

В. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко зауважив, що слід було детальніше розписати по годинах, з яких країн програмний продукт. «Кожна слов'янська країна - а їх 13 - буде мати однакову квоту. Проте не обов'язково протягом доби, а протягом року», - відповіла генеральний директор.

 

За зміни до програмної концепції телеканал має сплатити ліцензійний збір у розмірі понад 103 тисячі гривень.

 

Нагадаємо, що супутниковий Міжнародний слов'янський канал отримав ліцензію у серпні 2007 року і розпочав мовлення 12 вересня 2008 року. Нині канал, за словами генерального директора, присутній у кабельних мережах Хорватії, Словенії, Словаччини і Польщі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23030
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду