Мокріді сподівається, що парламент заборонить телевізійні «лохотрони»

26 Травня 2009
21958
26 Травня 2009
15:41

Мокріді сподівається, що парламент заборонить телевізійні «лохотрони»

21958
Мокріді сподівається, що парламент заборонить телевізійні «лохотрони»

Член Національної ради з питань телебачення радіомовлення Тетяна Мокріді  прокоментувала законопроект народних депутатів Олени Кондратюк і Миколи Баграєва «Про внесення змін до Закону України „Про телебачення і радіомовлення" (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами)», зареєстрований 20 травня.

 

Цим законопроектом забороняється розміщення в ефірі інтерактивних конкурсів (ігор, вікторин), за участь у яких потрібно платити. Така категорія програм, після ухвалення змін, може бути дозволена тільки на каналах з обмеженим доступом. Під час трансляції буде обов'язкова інформація про умови участі, плату за дзвінки. Це попередження має займати 20% площі екрана. На сьогодні діє рішенням Національної ради від 19 березня минулого року «Про рекомендації Національної ради щодо трансляції в ефірі телеорганізацій передач, які можуть завдати фінансових збитків телеглядачам», згідно з яким, попередження має займати не менше 15% від площі екрана. При цьому Національна рада не має права забороняти такі програми, своїм рішенням вона може тільки вимагати від телеканалів показувати попередження про умови та ціну дзвінків.

 

«Внесення запропонованих змін врятує чимало азартних телеглядачів від участі у примітивних вікторинах. Як відомо, дешевий сир може бути тільки в мишоловці, саме так виглядають ці програми, участь у яких має лише один результат - шалені рахунки за телефонні розмови. Приємно відзначити, що парламентарі чують занепокоєння телеглядачів і проблеми, які бачить в ефірі Національна рада. Хочу відзначити, що до цього законопроекту відповідна категорія програм не була виписана в законодавстві», - прокоментувала дану законодавчу ініціативу Тетяна Мокріді і висловила впевненість, що після того, як депутати підтримають даний законопроект, Національна рада жорстко стежитиме, щоб таких програм в ефірі не було.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21958
Читайте також
06.12.2010 08:46
Ксенія Забродська, для «Детектор медіа»
2 500
24.06.2009 09:57
Нина Краснова, «Комментарии»
28 117
22.06.2009 10:34
Алла Котляр, «Дзеркало тижня»
1 392
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 190
03.04.2009 22:22
Тетяна Мокріді, для «Дзеркала тижня»
40 422
03.12.2008 16:24
Евгения Продаева
27 448
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
5447 дн. тому
А я бы не стал принимать никаких законов по этому поводу. Людям нравится когда их держат за лохов. Верят в манннну небесную. Когда наконец то дойдет до них, что барышня в трусиках и с крылышками сзади - это унижение, их лично и друзей и родных, то в лучшем случае просто сметут их студию.
RSSG
5447 дн. тому
Я так и не понял, когда будет рассмотрение этого проекта?
WSG
5447 дн. тому
Якщо не розводити народ, то депутатам доведеться їздити на роботу на тролейбусах
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду