Нацрада поки що не виконала рішення суду про поновлення на роботі Миколи Гриценка

20 Травня 2009
27303
20 Травня 2009
17:20

Нацрада поки що не виконала рішення суду про поновлення на роботі Миколи Гриценка

27303
Нацрада поки що не виконала рішення суду про поновлення на роботі Миколи Гриценка

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 травня розглянула питання про поновлення на роботі екс-керівника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Нацради Миколи Гриценка і прийняла рішення відкласти розгляд даного питання до отримання відповіді від суду на заяву Нацради про відстрочку виконання судового рішення.

 

Як відомо,  23 січня 2009 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов пана Гриценка до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Цим рішенням  суду скасовано накази щодо звільнення Миколи Гриценка з посади та догани про порушення трудової дисципліни, а також прийняте рішення про поновлення його на роботі  з відшкодуванням моральних  збитків у сумі понад 50 тисяч гривень. 

 

В.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко прокоментував дане рішення Нацради як «гру формальностей», яка має місце в даній історії про звільнення, публічні заяви і судові позови про поновлення на роботі Миколи Гриценка.

 

 «Після гучної історії з відкритими листами про незгоду з політикою  регуляторного органу, претензії пана Гриценка поновитися на посаді і його бажання отримати досить велику грошову компенсацію за рахунок і так урізаного бюджету Нацради, виглядають принаймні дивними», - так прокоментувала член Нацради ситуацію Тетяна Лебедєва.

 

«Я розумію, що Нацрада хоче зберегти обличчя. Спочатку вони прислали мені відповідь за підписом Віталія Федоровича Шевченка про те, що подали апеляцію, потім все-таки  розглянули це питання, бо рішення суду однозначне - негайне поновлення на роботі. Але те рішення, яке вони сьогодні прийняли, є нелогічним і незаконним, і виконавча служба, як мені було сказано, має намір подавати до прокуратури за зволікання із виконанням судового рішення. Я буду йти до кінця і сподіваюся, що правда переможе», -  сказав ТК Микола Гриценко.

 

Нагадаємо, Микола Гриценко був звільнений 17 березня 2008 року з формулюванням «за порушення трудового законодавства без поважних причин».  Звільненню передувала активна  публічна полеміка між установою та її працівником, початок якій поклав відкритий лист Миколи Гриценка до РНБОУ, в якому він висловлював незгоду з політикою Нацради України з питань телебачення і радіомовлення. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27303
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vasa1_2
5422 дн. тому
Кого нужно увольнять так это пенсионеров. Старых совдеповцев которые нехотят уходить и покидать насиженные места
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду