Уряд США може зменшити податкове навантаження на видавців преси

12 Травня 2009
23280
12 Травня 2009
12:30

Уряд США може зменшити податкове навантаження на видавців преси

23280
Уряд США може зменшити податкове навантаження на видавців преси

50%-ве падіння рекламних доходів преси протягом останніх трьох років змусило керівництво США замислитися над необхідністю рятування галузі. Як повідомляє The Financial Times, загроза закриття газети Boston Globe впевнила уряд у тому, що раніше здавалося немислимим, - у необхідності втручання в ситуацію заради збереження високої якості місцевої преси. Про це виданню повідомив сенатор Джер Керрі, голова сенатського підкомітету з комунікацій, технологій та інтернету.

 

Наразі Конгрес розглядає декілька варіантів законодавчої підтримки галузі. Зокрема, невеликі видавці можуть отримати статусу неприбуткової організації. Також вивчається можливість збільшення періоду, протягом якого збитковим компаніям дозволяється претендувати на повернення податків, із двох до п'яти років.

 

Одним з найбільш суперечливих питань може стати послаблення антимонопольного законодавства. На таємній зустрічі в Сан-Дієго у квітні представники найбільших національних газет запропонували тимчасово послабити антимонопольне законодавство, що запобігає ціновим домовленостям. Такий захід дозволив би видавцям почати спільну дискусію з приводу того, яким чином вони можуть вимагати компенсацій від таких новинних агрегаторів, як Google, що безоплатно використовують їх контент.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23280
Читайте також
03.06.2009 23:11
Альона Гетьманчук, «Главред»
21 061
01.06.2009 07:54
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
39 349
25.05.2009 09:45
Максим Саваневський, «Українська правда»
34 179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду