Знімальну групу ICTV затримали під час імітації замінування греблі Київської ГАЕС

28 Квітня 2009
13122
28 Квітня 2009
10:40

Знімальну групу ICTV затримали під час імітації замінування греблі Київської ГАЕС

13122
Знімальну групу ICTV затримали під час імітації замінування греблі Київської ГАЕС

Співробітники охорони каскаду гідротехнічних споруд Вишгородської гідроакумулюючої електростанції затримали знімальну групу телепрограми «Надзвичайні новини» каналу ICTV, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ із посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

 

Журналісти начебто пояснили, що виконують редакційне завдання і мають намір імітувати замінування дамби Київського водосховища, щоб зняти дії правоохоронців у цій ситуації. Охоронці негайно викликали наряд Вишгородського райвідділу міліції. Правоохоронці задокументували дії журналістів та вилучили в них муляж вибухового пристрою, який буде скеровано до Служби безпеки України.

 

Головне управління МВС України у Київській області висловило здивування діями журналістів, які вважає провокаційними, та має намір звернутися до Комісії із журналістської етики з проханням дати оцінку таким діям.

 

Тим часом журналістам телеканалу СТБ, які підготували сюжет про цю пригоду, працівники ICTV заявили, що не мали наміру імітувати замінування, а коробка з цеглою, яку прийняли за муляж вибухового пристрою, - просто сміття, яке вони збиралися викинути. «Цегла була... Ну, просто водій нас попросив викинути по дорозі. Коробка зі сміттям», - пояснила журналістка Наталія Шумак.

 

За інформацією СТБ, журналістів, які потрапили на територію ГЕС офіційно, щоби взяти інтерв'ю, утримували протягом 7 годин і вимагали віддати касету, проте знімальна група не поступилася відзнятим відеоматеріалом. У коментарі СТБ представник МВС Микола Жукович зазначив, що журналістам можуть інкримінувати навіть шпигунство.

 

Нагадаємо, раніше успішну спробу імітації замінування Київської ГЕС здійснювала знімальна група програми «За Вікнами» телеканалу СТБ (сюжет Богдана Кутєпова у першому випуску програми).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13122
Читайте також
01.06.2009 22:16
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
23 482
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мико
5469 дн. тому
Успокойтесь дамы и господа!!! Никакой бомбы, муляжа, а тем более идеи проверять ВОХР небыло... Поверьте... если бы поставили цель - все очень просто... Да и не секрет это, сюжеты про бомбу в Чернобыле, про ограбление банка и тд... тому пример... Нет у нас нигде охраны и это обидно ... В первую очередь ВОХРу и ментам...
ЧБ
5470 дн. тому
Насколько я помню, первым такой сюжет сделал Сашко Загородний. Еще для программы "Черным по белому". И был это 2006 год. Заминировал ГЭС, никто из охраны и не заметил. А потом пошло-поехало - "СТБ", "ICTV"... Пора в отпуск, налицо кризис жанра
Otar Dovzhenko
5470 дн. тому
читаДтч, це небезпечно - можна пошкодити кулями греблю, і її прорве :)) вона ж і так на соплях тримається
читаДтч
5470 дн. тому
Охрана должна в таких случаях стрелять на поражение! А если это реальные террористы и под угрозой жизнь тысяч людей ниже по течению? Стрелять! И только после искать на трупах - есть какие-то документы или нет...
Знаю.
5470 дн. тому
"Чрезвычайные новости" не имеют никакого отношения к программе "Факты". Господа, прекратите завидовать госпоже Фроляк.
вопрос
5470 дн. тому
А причем здесь Фроляк??? Если я правильно поняла, то была задержана группа "Чрезвычайных новостей" компании "Жара", непосредственным руководителем коей является г-н Стогний.
Александр+
5470 дн. тому
Насколько я помню, такую шутку, и относительно успешно, уже проделывал канал СТБ. Дурацкий плагиат. Если каждое СМИ поедет с муляжом на Киевскую ГЭС, не исключено что под шумок туда заедет и местный Усама бен Ладенко.
Test
5470 дн. тому
Явный кризис журналистики на ICTV. Фроляк во всей своей креативности на посту главреда "Фактов". Явно живет на левом берегу на первых этажах где-то на Троещине и страдает от страха наводнения...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду