К1 і «Мегаспорт» обмінялися генеральними директорами

22 Квітня 2009
26589
22 Квітня 2009
12:14

К1 і «Мегаспорт» обмінялися генеральними директорами

26589
К1 і «Мегаспорт» обмінялися генеральними директорами

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданнях 21 і 22 квітня внесла зміни до ліцензій ВАТ «Київтелемонтаж» (логотип «Мегаспорт») і ТОВ «Телерадіоорганізація "Мульти Медіа Сервіс"» (К1), легалізувавши обмін генеральними директорами компаній-мовників.

 

Керівником «Київтелемонтажу» («Мегаспорту») став Олександр Ларін (екс-гендиректор ТРО «Мульти Медіа Сервіс»), а «Мульти Медіа Сервіс» (К1) очолив Сергій Затула (екс-гендиректор ВАТ «Київтелемонтаж»). Нагадаємо, що влітку 2008 року «Київтелемонтаж» і «Мульти Медіа Сервіс» обмінялися логотипами, що де-факто означало обмін мережами. Після обміну керівниками пан Ларін знову де-юре очолив «Мегаспорт», а пан Затула - К1.

 

Рішення про звільнення-призначення посадовців були прийняті в компаніях-мовниках іще на початку березня. Так, повідомлення в загальнодоступній інформаційної базі даних Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку про зміну складу посадових осіб ВАТ «Київтелемонтаж» було розміщене 13 березня. Окрім генеральних директорів, компанії обмінялися також головними бухгалтерами.

 

Нагадаємо, 9 липня 2008 року Національна рада дозволила К1 і «Мегаспорту» обмінятись логотипами. На практиці відбувся обмін мережами розповсюдження, в результаті чого К1 став загальнонаціональною ефірною мережею, а «Мегаспорт» - супутниково-кабельним телеканалом. Це призвело до різкого зростання показників К1, який зараз має частку понад 2% і входить до першої десятки всеукраїнських телеканалів.

 

Це рішення Нацради оскаржили в суді народні депутати України Микола Томенко та Святослав Олійник (БЮТ), наголошуючи на тому, що «Мегаспорт» отримував ліцензію як ефірний спортивний канал. У коментарях щодо цього позову тогочасний перший заступник голови Нацради Ігор Курус зазначив, що К1 залишатиметься спортивним каналом, а «Мегаспорт» стане сімейним кіноканалом. 17 вересня 2008 року Нацрада зобов'язала «Мегаспорт» і К1 повернутись до своїх мереж розповсюдження, вказаних у ліцензії, проте ця вказівка не була виконана. Згодом стало відомо, що народні депутати вже не наполягають на задоволенні свого позову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26589
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
О.Вишня
5476 дн. тому
може від тої ганьби втікає уся ця курусня з керівних посад лоханулися на обміну мереж, а може й ні --наварили в свої кишеньки,що гімно їм досі сниться
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду