Нацрада пропонує до обговорення нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору»

16 Квітня 2009
22885
16 Квітня 2009
09:01

Нацрада пропонує до обговорення нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору»

22885
Нацрада пропонує до обговорення нову редакцію «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору»

На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 14 квітня ухвалено рішення про внесення змін до «Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги» та прийнято за основу нову редакцію документу з назвою «Методика розрахунку розмірів ліцензійного збору». Нацрада має намір прийняти рішення в цілому після громадського обговорення проекту.

 

За словами члена Нацради Тетяни Лебедєвої, яка очолювала робочу групу, що працювала над новою редакцією методики, у новому документі збільшено шкалу залежності ліцензійного збору від кількості населення, що проживає у зоні покриття сигналу ретранслятора, запроваджено різні коефіцієнти для радіо і телебачення (попередній варіант методики цього не враховував), також запропоновано коригуючі коефіціенти, зокрема дисциплінарний та такий, який узалежнює розмір ліцензійного збору від програмної концепції, а точніше знижки для соціального контенту.

 

Як повідомляє прес-служба Національної ради, проект нової редакції методики незабаром буде запропонований для широкого обговорення.

 

Нагадаємо, що 8 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, яким було затверджено методику розрахунку розміру ліцензійних зборів, таким, що не відповідає закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Позивачем у цьому процесі виступила Національна асоціація мовників (НАМ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22885
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
evv
5483 дн. тому
В Законе Украине "О телевидении и радиовещании" нет лицензионного сбора за видачу лицензии провайдера, как и нет его в любом другом законе Украине. Но это факт почему-то не дает спокойной жизни Нацсовету. Сбора нет, так мы его сами придумаем. Особенно нравиться формулировка необходимости сдергивания этого незаконного сбора, вывешенная на сайте Нацсовета, - "с целью улучшения финансового состояния в условиях финансового кризиса", абсурд какой-то. Провайдеры, они ж как дойные коровы (по мнению Нацсовета) и ничего страшного, они потом все взыщут с бедных абонентов, которых хлеба уже почти лишили. Остались только зрелища по ТВ ящику.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду