21 квітня відкриється Cвітова цифрова онлайн-бібліотека

10 Квітня 2009
22881
10 Квітня 2009
15:39

21 квітня відкриється Cвітова цифрова онлайн-бібліотека

22881
21 квітня відкриється Cвітова цифрова онлайн-бібліотека

Старт «Світової цифрової бібліотеки» (World Digital Library) призначено на 21 квітня 2009 року, як повідомляє The Guardian. У рамках проекту бібліотеки й архіви розмістять свої колекції у всесвітній мережі. Доступними стануть рідкісні книжки, документи, манускрипти, карти.

 

Після чотирьох років розробки портал готовий розпочати свою роботу на семи мовах – арабській, китайській, англійській, французькій, португальській, російській та іспанській.

 

Ідейним натхненником проекту, розробка якого здійснювалася спільно з ЮНЕСКО, став Джеймс Біллінгтон із Бібліотеки Конгресу США. До проекту долучилися національні бібліотеки Ізраїлю, Бразилії, Єгипту, Росії – загалом близько 32 партнерів.

 

Поруч із документами й записами цифровий архів запропонує функцію перекладу матеріалу на інші мови та відеозвернення кураторів бібліотеки, які тлумачитимуть важливість і культурне значення матеріалу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду