Віктор Балога подав до суду на журнал «Фокус» і газету «Трибуна»

8 Квітня 2009
33845
8 Квітня 2009
11:02

Віктор Балога подав до суду на журнал «Фокус» і газету «Трибуна»

33845
Віктор Балога подав до суду на журнал «Фокус» і газету «Трибуна»

Голова Секретаріату Президента України Віктор Балога подав до суду на видавців журналу «Фокус» і ужгородської газети «Трибуна», повідомляє газета «Коммерсантъ-Украина».

 

Позов про захист честі й гідності та спростування недостовірної інформації подано 26 березня до Ужгородського міського районного суду. Про це «Коммерсантъ» у відповідь на офіційний запит повідомила прес-служба Секретаріату Президента. Приводом до позову Віктора Балоги стало інтерв'ю міністра внутрішніх справ Юрія Луценка журналу «Фокус», опубліковане в №12 від 20 березня 2009 року. Відповідачами у справі є Міністерство внутрішніх справ і Юрій Луценко, а також видавці журналу «Фокус» і ужгородської газети «Трибуна», яка передрукувала частину інтерв'ю.

 

В інтерв'ю міністр розповів, що Віктора Балогу викликатимуть на допит слідчі МВС. На думку позивача, Юрій Луценко фактично стверджував, що кримінальна справа була порушена відносно самого Віктора Балоги. «Однак на сьогодні відносно Віктора Балоги не порушена й не розслідується жодна кримінальна справа. По суті, заяви міністра є брехнею й наклепом, розтиражованими журналом "Фокус" і газетою "Трибуна". Ці два видання не зробили нічого, аби отримати й подати точку зору самого Віктора Балоги», - йдеться в заяві прес-служби Секретаріату.

 

Головний редактор журналу «Фокус» Михайло Гладкий про позов Віктора Балоги дізнався  від ТК. «Я дуже радий, що Луценку з нашою допомогою вдалось розворушити чиновників на Банковій. Тому, що він не вперше розказує в інтерв'ю «Фокусу» про Балогу. Ми насправді в редакції дивувались, чому не було жодної реакції хоча б на рівні офіційних листів. До того ж кожне інтерв'ю Луценка закінчувалось нашою пропозицією надати слово всім особам, яких він згадує. Але  Віктор Іванович вирішив обрати такий юридичний шлях. Це теж добре, бо пресу читають, її чують і на неї реагують», - зазначив він і  пообіцяв надати юридичний коментар згодом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33845
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
skorpion
5489 дн. тому
А что происходит с Фокусом, ув. ТК? Сегодня появилось сразу три вакансии в издании. Две в одном отделе? Исходя из того, что это не превые перетрубации в издании и в отделе начиная с этого года, меня терзают смутные сомнения. ТК. недавно писала в одном из материалов комент Гладкого по поводу набора новых людей на старые места за меньшие деньги. Так что опять?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду