Радіостанції повстали проти власних інтернет-версій

23 Березня 2009
20932
23 Березня 2009
14:17

Радіостанції повстали проти власних інтернет-версій

20932
Радіостанції повстали проти власних інтернет-версій

Найрейтинговіша радіостанція Філадельфії (США) WBEB-FM вимкнула власну інтернет-версію. Як пише Mediaweek, у це важко повірити, якщо врахувати, що саме перехід в онлайн вважається найактуальнішою бізнес-моделлю радіо в майбутньому.

 

До такого кроку WBEB підштовхнули нові розміри відрахувань агенції SoundExchange за ротацію пісень в інтернеті. Національній асоціації телерадіомовників пропонують 16%-у знижку в 2009 та 2010 роках, але потім, до 2015 року, відрахування мають збільшитися на 67%. Директор філадельфійської радіостанції Джері Лі каже, що він змушений буде віддавати половину доходу станції на роялті-платежі. «А це все одно що власноруч перебити собі ноги», - вважає він.

 

Аналітики зазначають, що пан Лі, може, і зекономить деякі гроші тепер, проте відріже собі велике джерело прибутку в довгостроковій перспективі. На їхню думку, інтернет і мобільний зв'язок стануть важливою частиною радіобізнесу в цифрову еру.

 

На думку співпрезидента з продажів компанії TargetSpot Енді Ліпсет, ефір не може бути єдиним засобом дистрибуції. Clear Channel Radio, яке розвиває онлайн-версію вже протягом 4,5 років, вважає, що інтернет збільшує аудиторію радіостанції на 10-15%. Минулого року власна онлайн-аудиторія цієї станції зросла на 17% у порівнянні з 2007 роком, а кількість скачування через iPhone минулого тижня перетнула позначку 1 млн. «Ми не можемо говорити слухачеві, куди йому йти. Ми маємо бути присутніми скрізь, де є слухач», - зазначає президент онлайн-напрямку CCR Еван Гаррісон.

 

Дилемою для радіо як традиційного медіа є те, якій внесок робить зростання неефірної аудиторії у збільшення доходу. Наразі інвестиції в новітні засоби доставки контенту швидко повертаються у вигляді нової аудиторії, але не нового джерела доходу. Так, дохід CCR від онлайн-реклами наразі складає лише близько 5% його загального доходу, або $3,3 млн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20932
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5511 дн. тому
Ну, це завжди була слизька тема. Думаю, що більшість станцій в Україні, наприклад, досі не розуміють, навіщо їм онлайн-трансляція. В Штатах ситуація схожа, просто, вона склалася раніше, от і все ( як і ФМ-мовлення, власне ). Тому, якби онлайн-дублювання ефіру можна було б монетизувати, то ніхто б нічого і не скасовував...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду