У Криму та Одеській області кількість джинси зростає

11 Березня 2009
14069
11 Березня 2009
09:40

У Криму та Одеській області кількість джинси зростає

14069
У Криму та Одеській області кількість джинси зростає
55 матеріалів у лютому на Півдні було опубліковано з порушенням журналістських стандартів, повідомляє Інститут масової інформації. Такі висновки зробила група експертів, яка із 1-го до 28 лютого моніторила кримські та одеські ЗМІ .
 
У Криму знайдено 25 «джинсових» матеріалів. Лідери по республіці - «Крымское время» - 9 матеріалів; «Крымская газета» - 7 і «Первая крымская» - 6.
 
Експерти Вікторія Кондратська, Ольга Володченко, Валентин Карайван констатують зростання кількості немаркованих рекламних матеріалів.
 
У Одеській області виявлено 30 рекламних статей та PR-матеріалів без маркування. З них - політичної «джинси» – 15; комерційної «джинси» –  15. Політичні матеріали замовляли: Блок Литвина – 2; інші політичні сили та загальноукраїнські політики – 4; місцеві політики – 9. Замовниками комерційної реклами були ТМ «Хортиця» (2 матеріали), «Укргазбанк» (1 матеріал), Bosch (1 матеріал) та інші комерційні структури  (11 матеріалів).
 
Лідером із публікації «джинси» у лютому стала «Вечірня Одеса» (10 статей). На другому місці – «Газета по-одеськи» (6 матеріалів), потім «Одеські вісті» та «Час Ч» (по 4 матеріали), «Слово» (3), «Одеські вісті» (2), «Південь» (1).
 
Експерт Влад Маслов зазначає зменшення кількості замовних комерційних матеріалів та активності політиків загальноукраїнського рівня. Натомість пожвавилися місцеві політики.
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14069
Читайте також
07.08.2009 12:05
Александр Доброер, для «Детектор медіа»
88 208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду