Суд заборонив НТКУ проводити фінал відбору до «Євробачення»

5 Березня 2009
29769
5 Березня 2009
18:44

Суд заборонив НТКУ проводити фінал відбору до «Євробачення»

29769
<strong>Суд заборонив НТКУ проводити фінал відбору до «Євробачення»</strong>
5 березня Шевченківський районний суд міста Києва виніс ухвалу, якою заборонив Національній телекомпанії України «вчиняти будь-які дії щодо проведення фіналу Національного відбору на участь у пісенному конкурсі "Євробачення-2009"». Про це «ТК» повідомила Ольга Стельмашевська, директор піар-компанії «Дель Арте». Ця компанія займається піар-обслуговуванням співачки Анастасії Приходько, яка брала участь у Національному відборі та вибула після півфіналу.
 
Ухвала видана на забезпечення позову Анастасії Приходько до НТКУ. Як повідомила «ТК» юрист Міжнародної правничої компанії Юлія Ткаченко, у позові містяться вимоги визнати недійсним рішення НТКУ про визначення фіналістів Національного відбору та зобов’язати НТКУ повторно провести цей етап. 
 
Нагадаємо, раніше продюсери Анастасії Приходько Олена Мозгова та Ігор Гончаренко заявляли про численні порушення, допущені під час проведення півфіналу. Керівництво НТКУ всі звинувачення категорично відкидало.
 
Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, однак, наголошує Ольга Стельмашевська, апеляційна інстанція в будь-якому випадку не встигне винести рішення до 8 березня, коли мав би бути проведений фінал Національного відбору. У зв’язку з цим віце-президент НТКУ Роман Недзельський не виключає можливості послати учасника від України на «Євробачення» так, як у свій час були відправлені Руслана та Олександр Пономарьов – тобто без всеукраїнського голосування, лише шляхом одноосібного рішення НТКУ (як єдиної організації, що має повноваження делегувати кандидатів на конкурс). Такий варіант пан Недзельський озвучив на сьогоднішній прес-конференції в УНІАН.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29769
Читайте також
10.03.2009 07:57
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
46 583
23.02.2009 13:51
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
13 743
05.02.2009 18:44
Мария Иванова
, для «Детектор медіа»
17 808
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марія
5523 дн. тому
Можна привітати Настю з участю у Євробаченні. Тільки не від рідної держави. Адже представляти вона буде Росію. І я за неї насправді рада! Рада за те, що є справедливість і таланту не ставлять бюрократичні перепони, проштовхуючи своїх. В російському конкурсі Настя була на голову вища за інших участників. І була б набагато вища і за українських. Абсолютно щиро БАЖАЮ УСПІХУ. Свій голос я віддам саме за неї!
критик
5524 дн. тому
В жюри Евровидения кто? Есть хоть один известный, я не говорю, талантливый, музыкант? Тот же Пономарев в свое время опозорил страну с песней та тарабарском языке - "Аста ля виста, бэби". Почему он в жюри? Кто его назначил? Такая же бездарщина бесталанная, ущербная, Богом обиженная. А бездарь реагирует на талант как бык на красную тряпку. А тут тряпки было две - Настя с голосом и песня с музыкой. Хто же думает о престиже страны? Лишь бы талантам горло перерезать и крылья обрубить. "Поплавщина", бездарщина воинствующая.
Сергей
5526 дн. тому
Все у нас в стране через {CENSORED}. За что не возьмись - дурдом.
Юлія
5526 дн. тому
Шкода,що Украна втратила такий талант як Настя Приходько.Чудова пісня.Удачі Настя тобі завтра
Павло
5526 дн. тому
Бюрократи чортові ! Нова пісня у Анастасії гарна, співає вона краще за всіх фіналістів, і дуже щиро...
клава
5526 дн. тому
москалі таки мають клепку, взяли і запропонували дівченці свій фінал... а наші рагулі так і будуть коров пасти і кричати про свої правила відбору
music
5526 дн. тому
корова хоче зірвати конкурс!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду