Антимонопольний комітет порушив справу проти «Волі»

2 Березня 2009
3949
2 Березня 2009
15:56

Антимонопольний комітет порушив справу проти «Волі»

3949
Антимонопольний комітет порушив справу проти «Волі»

Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками зловживання ЗАТ «Воля-кабель» монопольним становищем на ринку надання послуг кабельного телебачення, повідомляє УНІАН.

 
Про це повідомив виконувач обов’язків голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко сьогодні на брифінгу.
 
«АМК провів поглиблене дослідження економічної діяльності ЗАТ “Воля-кабель” і з`ясував, що провайдер встановив необгрунтовані тарифи на послуги кабельного телебачення, які надаються в цифровому та аналоговому форматах», - зазначив пан Мельниченко.
 
Зокрема, за його даними, компанія підняла послуги на соціальний пакет з 18 до 24 грн., на пакет «Україна і світ» – з 33 до 42 грн., на пакет «Всесвіт» – з 59 до 69 грн., і на оренду декодера – з 9.90 грн. до 12,9 грн.
 
Відповідаючи на запитання, наскільки економічно необгрунтовані тарифи компанії «Воля», пан Мельниченко зазначив, що сьогодні цю інформацію розголошувати не можна, оскільки справа знаходиться в стадії розслідування.
 
Він додав, що протягом 10 днів матеріали будуть надані компанії «Воля». Рішення з цього питання буде ухвалене на початку квітня цього року.
 
Тим часом у «Волі» підвищення тарифів пояснюють курсом долара. «У нас близько 50% складових собівартості є доларозалежними. Таким чином, все, що відбувається останні декілька місяців, дуже сильно вплинуло саме на ті складові, які залежать від іноземних постачальників. Це і ліцензія, відрахування каналам, і устаткування, і модернізація мереж, таких складових досить багато», - цитує proUA прес-секретаря компанії Аліну Сигду. Крім того, пані Сигда повідомила, що збільшення цін на цифрові пакети з 1 лютого було першим збільшенням з початку року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3949
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Опанас Неволя
5504 дн. тому
Заааапрацюваааали на "Телекритиці" платні "адвокати" одіозної "Волі"
Здравый смысл
5505 дн. тому
Подняли цену на 10-15% ? Ой как плохо то ! Ату их ! И АМКУ правильно делает что вот именно сейчас нашел грубейшее нарушение. Только вот чего именно то ? Тарифы необоснованы ? Так это слова одни. Пусть бы АМКУ вышел на улицу и посмотрел вокруг себя. Он бы нашел много примеров такой "необоснованности". На каком основании доллар обвалили в 2 раза ? Пусть скажет НБУ что он необоснованно курс устанавливает. Пусть АМКУ скажет банкам что они необоснованно %% повышают по кредитам. Пусть АМКУ не делает ПИ-АР очередной раз себе. На бедах в стране. Словоблудия с Волей уже НЕИНТЕРЕСНЫ. Позапрошлый день.
АнтиАМК
5505 дн. тому
Нигде в мире вы не найдете пакет из 130 каналов, включая Дискавери и т.п. по цене 10 баксов. При том, что кабели стоят столько же, аппаратура мультиплексирования - тоже. Воля может выигрывать разве что за счет более дешевой рабочей силы, но это не значит, что эта самая дешевая рабсила составляет большую часть их издержек. АМК лучше бы занялся аптеками и супермаркетами.
Антиволя
5505 дн. тому
Компания "Воля" - это сборище мошенников и аферистов! Им нельзя верить ни в чём. Они лгут и постоянно присылают квитанции на оплату услуг, которых они не оказывали. Компания "Воля" - это воры.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду