Придніпровська залізниця вимагає спростування статті в газеті «Днепр вечерний»

26 Лютого 2009
3828
26 Лютого 2009
10:45

Придніпровська залізниця вимагає спростування статті в газеті «Днепр вечерний»

3828
Придніпровська залізниця вимагає спростування статті в газеті «Днепр вечерний»
Державне підприємство «Придніпровська залізниця» вимагає від дніпропетровської газети «Днепр вечерний» спростування статті журналістки Юлії Алексєєвої «На железной дороге обнаружен состав. И это состав преступления», опублікованої в №28 (11884) 24 лютого 2009 року, яка «дискредитує залізницю та її керівника Петра Лозу». Натомість редакція газети впевнена, що повідомила читачам важливу інформацію.
 
На думку співробітників залізниці, стаття висловлює лише одну точку зору. «На жаль, журналістка Алєксєєва думкою самих залізничників чи фахівців залізничної галузі навіть не поцікавилась. Вважаємо, що такий підхід до написання статей не відповідає журналістській етиці. Сама стаття містить недостовірні відомості та висновки, які не мають під собою ніякої підстави», – ідеться в заяві прес-служби Придніпровської залізниці.
 
Зокрема, в підзаголовку надрукована фраза: «на начальника ПЖД Петра Лозу завели уголовное дело». Залізничники стверджують, що станом на 25 лютого на керівника жодної справи не порушено. Обурення Придніпровської залізниці викликали ще й такі фрази автора: «руководство ПЖД заключило договор на покупку одиннадцати НЕ сертифицированных электровозов», «по нашим сведениям вместо нормальной техники начальством ПЖД приобреталась груда металла», «они вовсе не пригодны для эксплуатации и создают реальную угрозу здоровью и жизни пассажиров». Висновки, зроблені журналісткою, на думку прес-служби залізниці, не мають жодного підґрунтя.
 
«Придніпровська залізниця» звертається до журналістки Юлії Алєксєєвої. «Ми згодні організувати зустріч з Вами для ознайомлення з нашими документами та точкою зору з даного питання та нашого ознайомлення з матеріалами, на підставі яких Ви, пані Юлія, написали дану статтю», – зазначено в заяві. Також залізничники просять автора матеріалу надати юридичні підстави таких висловів, як «обобрал государство на 164 млн. грн.», «семейная афера», «о безопасности пассажиров Петр Лоза думал в последнюю очередь» та інші. При цьому звертають увагу на презумпцію невинуватості, передбачену Конституцією України. «Придніпровська залізниця» також просить надати пояснення, на яких підставах та з якою справою ознайомлювалася пані Алексєєва, яка в статті посилається на «материалы дела».
 
«На підставі зазначеного вище вимагаємо спростування даної статті. Адже недостовірна інформація, яка міститься у вказаній статті журналістки Юлії Алєксєєвої, створює в очах читачів негативний образ залізниці, дискредитує залізницю та її керівника Петра Лозу», – закликають представники залізниці.
 
Головний редактор газети «Днепр вечерний» Ірина Авраменко повідомила «ТК», що на адресу видання також надійшов лист від прес-служби «Придніпровської залізниці», з яким нині ознайомлюється редакція. «Наскільки нам відомо, зараз на підприємстві поновлено попереднього керівника, і триває перевірка діяльності Петра Лози, про що й дізналася наш журналіст. Безумовно, наші читачі повинні знати цю інформацію. Але якщо залізниця хоче надати документи і висловити свою позицію, ми це обміркуємо. Проте ми не приховуватимемо від наших читачів інформацію, яка для них є актуальною», – зазначила пані Авраменко.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду