НТН перестав бути «культурологічним» каналом та зменшив частку української мови

25 Лютого 2009
16376
25 Лютого 2009
15:50

НТН перестав бути «культурологічним» каналом та зменшив частку української мови

16376
НТН перестав бути «культурологічним» каналом та зменшив частку української мови
Телеканал НТН (ТОВ «Телестудія ‘Служба інформації’»; входить до медіагрупи «Інтер») на вимогу Нацради з питань телебачення і радіомовлення об’єднав ліцензії на мовлення, принагідно внісши в документи низку змін щодо програмної концепції та складу редакційної ради.
 
Зміни програмної концепції стосувалися зменшення частки української мови в ефірі (раніше в ліцензії компанії було записано 100%, а нині – не менше 75%), а також формату каналу. Як стало відомо з ліцензійних паперів при їх переоформлені, раніше формат каналу НТН називався «розважально-культурологічним», нині у ліцензії канал значиться як «розважально-інформаційний». При цьому канал суттєво зменшив частку розважальних програм, натомість збільшив кількість годин, відведених для фільмопоказу та інформаційних програм.
 
Склад редакційної ради змінився таким чином:
 
були: Рубцов О., Ільяшенко О., Корнілов Г., Голуб Л., Ліхман О., Кухоцька Т.
 
стали: Філіппова І., Корнілов Г., Мельничук О., Лукеренко К.
 
НТН – вже четвертий загальнонаціональний мовник, який зменшив частку української мови в ефірі. До цього аналогічні зміни в ліцензії внесли ЗАТ «Телекомпанія "ТЕТ"» ВАТ «Телеканал "ТОНІС"» та «5 канал».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду