Видавці регіональної преси прогнозують збереження обсягів реклами у 2009 році на рівні минулого року

20 Лютого 2009
27904
20 Лютого 2009
17:23

Видавці регіональної преси прогнозують збереження обсягів реклами у 2009 році на рівні минулого року

27904
Видавці регіональної преси прогнозують збереження обсягів реклами у 2009 році на рівні минулого року
У 2009 році обсяг рекламних надходжень у місцевій пресі залишиться на рівні 2008 року або приросте до 10%, а протягом наступних 4-5 років збільшиться удвічі. Такий прогноз озвучив спеціаліст зі зв’язків з інвесторами корпорації РІА (мережа газет «20 хвилин» тощо) Олег Горобець на круглому столі, організованому асоціацією «Незалежні регіональні видавці України» 20 лютого. 
 
На думку Сергія Чернявського, виконавчого директора видавництва «Пронто-Київ» (Aviso) та керівника групи експертів УАВПП, запорукою комерційної стабільності регіональних видань буде те, що вони, як правило, поєднують у собі інформаційний контент із рекламними оголошеннями classifieds. Також, зазначили учасники круглого столу, провідні регіональні видання користуються більшою популярністю у місцевих читачів, ніж загальнонаціональні (тоді як із загальнонаціональним та місцевим телебаченням ситуація протилежна). Тому рекламні надходження  у пресі навряд чи повторять прогнозоване 45%-ве падіння на регіональному телебаченні.
 
Втім, констатують видавці, поки що коло рекламодавців локальної преси обмежується місцевими виробниками товарів та послуг. Тому ідеєю фікс круглого столу стало питання про те, яким чином можна відвоювати хоча б 5% бюджетів «загальнонаціональних» рекламодавців.
 
За словами Наталії Мироненко з РА «ППН Україна», видання, що входять до асоціації НРВУ, мають охоплення одного номеру близько 2,5 мільйони осіб, тоді як видання із загальнонаціональнім покриттям на кшталт «Фактів», «Сегодня», «Комсомольської правди в Україні» тощо – від 0,8 до 1,5 млн осіб. Таким чином, рекламна кампанія, спланована з місцевих видань, може виявитися більш ефективною, ніж кампанія у загальнонаціональному виданні. Проте для того, щоб національні рекламодавці почали користуватися цією перевагою, зазначає пані Мироненко, потрібно, щоб вартість тисячі контактів у пулі місцевих видань знизилася до рівня CPT всеукраїнського видання.
 
Також, вважають учасники круглого столу, необхідно спростити механізм співпраці рекламних агенцій, які обслуговують великих рекламодавців, із регіональними виданнями; створити відповідний пул видань або просто доступний перелік таких видань із контактами, а також  привабити агенції великими знижками, які надає їм, наприклад, телебачення, та іншими грошовими заохоченнями.
 
2008 року, за різними даними учасників круглого столу, рекламні надходження регіональної преси становили близько 530-591 мільйонів гривень.. Це на 31-64% більше, ніж 2007 року.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27904
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
CСмешно
5540 дн. тому
Во всем мире медиаотрасль терпит больши потери. А у региональных изданий Украины - все хорошо:) Главное - верить в то, что говорите:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду