Голова кременчуцького адмінсуду вибачився під журналістом за дії підлеглого судді

8 Лютого 2009
21475
8 Лютого 2009
15:57

Голова кременчуцького адмінсуду вибачився під журналістом за дії підлеглого судді

21475
Голова кременчуцького адмінсуду вибачився під журналістом за дії підлеглого судді

Голова Автозаводського районного суду міста Кременчука (Полтавська область) Микола Ященко приніс вибачення журналістові Миколі Фельдману, котрому 27 січня цього року суддя цього ж суду Сергій Нестеренко заборонив бути присутнім під час судового засідання. Про це «ТК» повідомила Незалежна медіа-профспілка, членом комітету якої є потерпілий.

Нагадаємо, 27 січня 2008 року суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука (Полтавська область) Сергій Нестеренко заборонив присутність на відкритому процесі журналіста Миколи Фельдмана. При цьому, за словами журналіста, суддя вдався до фізичного примусу, буквально виставивши потерпілого за двері. Останній звернувся до голови суду зі скаргою на дії підлеглого та приступив до підготовки звернення до прокуратури.

НМПУ надала ТК копію листа-відповіді, що його отримав Микола Фельдман від голови Автозаводського районного суду міста Кременчука Миколи Ященка. У листі останній визнає факт порушення прав журналіста та приносить вибачення. При цьому він характеризує порушення як «вимушене», посилаючись на незадовільні умови праці суддів, котрі вимущені значну частину справ розглядати у власних кабінетах, де немає умов для розміщення всіх бажаючих бути присутніми при розгляді справ. Також пан Ященко зазначає, що з усіма суддями була проведена бесіда з метою недопущення подібних інцидентів у майбутньому.

Зі свого боку, пан Фельдман розцінює викладене у листі як фактичне визнання головою суду факту порушення прав журналіста і підтвердження своєї позиції, викладеної у заяві до прокуратури, де він просить порушити проти судді Нестеренка кримінальну справу за ст.171 Кримінального кодексу України («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21475
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rlk
5553 дн. тому
яке інтимне вибачення! : )) навіщо ж таке розголошувати привселюдно? ну вибачився суддя лежачи під журналістом, то й що: )) чи телекритика просто заголовком помилилася?: ))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду