У Дніпропетровській області охоронець агрофірми напав на журналістів

5 Лютого 2009
11066
5 Лютого 2009
18:36

У Дніпропетровській області охоронець агрофірми напав на журналістів

11066
У Дніпропетровській області охоронець агрофірми напав на журналістів
Знімальна група дніпропетровської телевізійної студії «Резонанс-ТБ» зазнала нападу співробітника охорони ТОВ «Агроаврора» в селі Придніпровське Нікопольського району Дніпропетровської області. Про це «Детектор медіа» повідомили співробітники «Резонанс-ТБ».
 
Як розповіла «ТК» випусковий редактор студії «Резонанс-ТБ» Наталя Грекова, декілька днів тому до редакції в Дніпропетровську звернулися мешканці села Придніпровське Нікопольського району, пайщики колишнього колгоспу ім. Крейсера «Аврора». Вони мали претензії до ТОВ «Агроаврора» – одного з приватних підприємств, утворених на базі колгоспу, оскільки були не задоволені виділеними майновими паями і процесом розподілу земельних наділів. Конфлікт тягнеться вже декілька років, і сторони ніяк не дійдуть згоди. «Ми пообіцяли людям виїхати на місце, вирішили зібрати коментарі всіх сторін конфлікту», – розповіла пані Грекова.
 
5 лютого знімальна група в складі редактора Наталі Грекової, журналістки Марії В’яткіної та оператора Андрія Ковбаси приїхала до села. Вони зняли стихійний мітинг селян, записали їхні коментарі та інтерв’ю з директором і головним економістом. «Коли ми вже просто знімали на вулиці фасад будинку, раптом вибіг чоловік кремезної статури. Нічого не пояснюючи й не представляючись, він накинувся на камеру, відірвав її частини», – повідомила випусковий редактор. За її словами, знімальна група показала йому свої посвідчення, але він так і не представився. Мешканці села впізнали чоловіка, який виявився охоронцем ТОВ «Агроаврора» Олександром Федірком. На спробу односельчан угамувати його, охоронець відповів нецензурною лайкою.
 
«Ми одразу викликали міліцію з Нікопольського райвідділку. За 10 хвилин приїхав дільничний інспектор, який записав наші свідчення. Вже після того, як наші колеги з Дніпропетровська зателефонували до обласного керівництва міліції, до нас приїхав заступник начальника Нікопольського РВ УМВС у Дніпропетровській області. А трохи згодом ще й оперативна група», – розповіла «ТК» Наталя Грекова. Весь час, доки журналісти чекали міліцію, вони знімали все, що відбувається (камера втратила можливість записувати звук, але не відео).
 
Представники правоохоронних органів записали свідчення членів знімальної групи і склали протокол. Зі слів Наталі Грекової, за попередніми висновками буде порушена справа за статтею про хуліганство. «Також перед нами вибачилося керівництво підприємства. Але жодних пояснень вони не дали, крім того, що спростували, що напад вчинено за їхнім замовленням. Селяни кажуть, що охоронець – неврівноважена людина, і раніше на нього вже неодноразово жалілися дільничному інспекторові», – зазначила випусковий редактор.
 
На жаль, «ТК» не вдалося зв’язатися з правоохоронцями, відповідальними за справу в Нікопольському райвідділку міліції, аби з’ясувати, чи справді за фактом побиття відеокамери буде порушена справа про хуліганство. А в головному управлінні МВС у Дніпропетровській області поки що не володіють інформацією про скоєне правопорушення. «ТК» надалі стежитиме за ситуацією.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11066
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5555 дн. тому
Да Ковбаса сам огроменный мужик, он и сам кому угодно табло начистит.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду