Ганна Герман звернулася до генпрокурора з приводу заяви Ігоря Куруса

21 Січня 2009
19529
21 Січня 2009
17:15

Ганна Герман звернулася до генпрокурора з приводу заяви Ігоря Куруса

19529
Ганна Герман звернулася до генпрокурора з приводу заяви Ігоря Куруса
Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман (фракція Партії регіонів) прокоментувала слова першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, який заявив, що на засіданнях Нацради не голосуватиме за телерадіокомпанії тих депутатів, які проголосують за подолання вето Президента на законопроект «Про внесення змін до закону «Про національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (автор – народний депутат Олена Бондаренко).
 
«Моєму здивуванню не було меж, коли я прочитала висловлювання члена Національної ради Ігоря Куруса про те, що він у голосуваннях про прийняття рішень Нацради керуватиметься не державними інтересами, як повинен, а враховуючи ім’я власника тієї чи іншої телекомпанії. Такою, за його словами, є помста депутатам, які голосуватимуть за подолання вето», – коментує Ганна Герман.
 
«Такий підхід до виконання обов’язків члена Нацради, наділеного високими державними повноваженнями, є злочинним і корупційним. Це називається використання службових повноважень у власних цілях», – наголошує пані Герман.
 
Голова комітету вже підготувала і надсилає депутатське звернення до генерального прокурора України, у якому просить розглянути і дати оцінку висловлюванням Ігоря Куруса, у яких вбачає «погрози і намагання тиснути на народних депутатів перед голосуванням у Верховній Раді з приводу дуже важливого законопроекту».
 
Нагадаємо, що зміни до закону,  ветованого Президентом, стосуються порядку припинення повноважень членів Нацради, які призначаються парламентом. Згідно зі змінами, Верховна Рада України може без згоди Президента України припиняти повноваження призначених нею членів Нацради.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19529
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гаврош
5570 дн. тому
Нацраду то ми розпустимо, але зрозумійте - на місце Куруса прийде інший. Якщо Ви будете стояти у дверей секретаріату Президента, то Ви побачите хто та скільки разів на тижень з Національної ради туди бігає. Тоді Вам стане все зрозумілим. Така плювальна на усіх позиція окремих членів Нацради можлива тільки за наданням гарантій про те, що ані СБУ, ані прокуратура, ані суди взагалі не будуть торкатися діяльності Нацради. Крім того, якщо Президент ще не звільнив того ж Куруса - то сам Курус і те, що він каже повністю влаштовують Гаранта.
Марія
5570 дн. тому
Нацрада - хабарники.
Олег Головатенко
5571 дн. тому
При усьому моєму критичному ставленні до пані Ганни підтримую її повністю. Вважаю, що Нацраду варто взагалі розпустити як корупційне гальмо у розвитки НАЦІОНАЛЬНОГО медіа-простору, як загрозу нацбезпеці. Потрібно за таке взагалі притягати до карної відповідальності, особливо за вбивство корупцією українського ФМ-простору.
Олександр
5571 дн. тому
Ґанна любить попіариться
Уничтожитель дебилов
5571 дн. тому
Сомневаюсь, что генеральный прокурор даст оценку слов Курвуса, но полностью поддерживаю Анну
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду