Парламент ухвалив закон «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних ЗМІ приміщень та майна»

15 Січня 2009
19029
15 Січня 2009
13:50

Парламент ухвалив закон «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних ЗМІ приміщень та майна»

19029
<b>Парламент ухвалив закон «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних ЗМІ приміщень та майна»</b>
15 січня 2009 року Верховна Рада ухвалила Закон України «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» (текст). За закон проголосував 351 депутат.
 
Під час обговорення законопроекту надійшло дві пропозиції щодо його назви. Перша – виключити з назви слова «комунальних ЗМІ», друга – слова «державних і комунальних ЗМІ». Обидві поправки не пройшли.
 
Цей закон спрямований на запобігання зловживанню та попередженню порушень у відчуженні приміщень та майна від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації. Документ тимчасово (до прийняття Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації») визначає суб’єктів права власності, встановлює мораторій на відчуження приміщень та майна редакцій державних та комунальних засобів масової інформації.
 
Законопроект «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» зареєстрований у Верховній Раді ще 14 грудня 2006 року. Його автори – народні депутати Андрій Шевченко та Степан Купіль (фракція БЮТ), а також профільний комітет із питань свободи слова та інформації неодноразово виступали за якнайшвидше прийняття цього закону.
 
Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував підготувати ще один законопроект, де були б захищені права ЗМІ, власниками яких є трудові колективи.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19029
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
expert
5572 дн. тому
Неужели еще осталось майно тем более здания у этих редакций? Полная импотенция комитета Анны Г.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду