Нацрада готує подання до Cекретаріату Президента щодо «цифрової» постанови Кабміну

23 Грудня 2008
21970
23 Грудня 2008
14:02

Нацрада готує подання до Cекретаріату Президента щодо «цифрової» постанови Кабміну

21970
Нацрада готує подання до Cекретаріату Президента щодо «цифрової» постанови Кабміну
Національна рада з питань телебачення і радімовлення готує подання до Секретаріату Президента щодо Постанови № 1085 Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року. Цією постановою Кабмін затвердив Державну програму впровадження цифрового телебачення і радіомовлення, підготовлену міністерством транспорту і зв’язку України.
 
Як відомо, аналогічну програму запропонувала уряду і Нацрада, яка завжди наполягала на своїй ключовій ролі щодо впровадження цифрового телебачення в Україні. Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, звинуватив Мінтранс у лобіювані інтересів галузі зв’язку за рахунок розбудови цифрового телебачення, і натякнув, що долю даної постанови може очікувати така ж перспектива, як і попереднього урядового документу, що закріплює діапазон частот, призначених для телебачення, за CDMA-операторами. Як відомо, цю постанову було ветовано Указом Президента (подання щодо її конституційності спрямовано до Конституційного суду).
 
Нині пан Курус підтвердив наміри звернутися до Секретаріату Президента щодо урядової постанови «Щодо державної програми впровадження цифрового телебачення і радіомовлення».
 
«Звісно, ми, як і обіцяли, будемо готувати відповідне подання до Секретаріату Президента. Адже –  зверніть увагу – цією програмою передбачено кошторис лише у 8 млн. грн. на чотири роки. Це просто смішно. Я вважаю, що затвердивши цю програму, уряд просто усунувся від такого важливого завдання, як перехід телебачення на цифрові стандарти. Мушу нагадати, що ще навесні 2008 року Указом Президента було дано доручення уряду розробити механізм забезпечення малозабезпечених, а тепер уряд пише доручення міністерству - підготувати таке протягом трьох місяців. Це означає ніщо», - сказав Ігор Курус «Детектор медіа».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21970
Читайте також
05.12.2008 08:35
Валерій Юрченко, для «Детектор медіа»
25 065
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5600 дн. тому
А у Нацрады тоже нету никакой программы. Набор статистических слайдов в перемешку с фрагментами НИР от УНИИРТа образца "до "Женевы 2006" (с их гарячо лоббируемыми 65 антенными сооружениями). Получится "старая песня": сами не могут ничего создать, но и другим работать не дадим. И опять страна пару лет будет ждать пока они свои разборки закончат. А время то идет...
Александр
5600 дн. тому
я не читал программу НацРады, но вот в минтрансовскую даже программой очень сложно назвать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду