Конституційний суд просять розібратись із мовою друкованих ЗМІ

23 Грудня 2008
16254
23 Грудня 2008
12:07

Конституційний суд просять розібратись із мовою друкованих ЗМІ

16254
Конституційний суд просять розібратись із мовою друкованих ЗМІ
49 народних депутатів України із Блоку Юлії Тимошенко та блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» скерували до Конституційного суду України запит, у якому просять дати офіційне тлумачення положень частини 1 статті 4 Закону «Про друковані ЗМІ», повідомляє «Сегодня».
 
«Друковані засоби масової інформації в Україні видаються державною мовою, а також іншими мовами», - йдеться у частині 1 статті 4 цього закону.  Як повідомив газеті народний депутат України Юрій Ключковський («НУ-НС»), суть запиту у «реалізації в повному обсязі статті 10 Конституції України» (про державну мову). Себто, за інформацією «Сегодня», депутати хочуть, аби всі друковані ЗМІ друкували весь або частину накладу українською мовою.
 
«Детектор медіа» намагатиметься з’ясувати подробиці.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16254
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
5593 дн. тому
В Африке на прилавках лежат газеты на многих языках мира. В Европе такой вопрос и в голову не прийдет. И мы хотим построить демократичное государство? Все больше понимаешь, почему с нас смеются в мире.
Алегарф
5593 дн. тому
Дураку закон не писан, если писан - то не читан, если читан - то не понят, если понят - то не так. Как-никак, Иван-дурак! А как с фашистами по-другому-то общаться - только и остаётся, что "дурака" включать. Но зато потом... Ух, мало не покажется!!!
Игорь
5593 дн. тому
Вся деятельность шароварных деятелей можно описать детским стишком: Что не делает дурак Все он делает не ТАК!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду