Наталія Катеринчук: У циклі «Жесть мундира» майже не використовувалась оперативна зйомка МВС

4 Грудня 2008
25032
4 Грудня 2008
20:17

Наталія Катеринчук: У циклі «Жесть мундира» майже не використовувалась оперативна зйомка МВС

25032
Наталія Катеринчук: У циклі «Жесть мундира» майже не використовувалась оперативна зйомка МВС
Керівник департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення телеканалу «1+1» спростовує слова Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про те, що журналіст Жан Новосельцев використовував у сюжетах циклу «Жесть мундира» оперативну зйомку МВС.
 
«…жодного разу в цих сюжетах, які ви берете у нашої прес-служби, ви не показуєте, що міліція зробила проти цих перевертнів. Ви показуєте матеріал, нами виявлений, але не вказуєте на те, що міліціях їх затримала», - сказав Юрій Луценко в ефірі програми «ТСН. Тиждень» 30 листопада.
 
На прохання «Детектор медіа» пані Катеринчук перелічила джерела відеоматеріалів, використаних у сюжетах циклу:
 
«1. Сюжет про смерть у Чернігівському УБОЗі. Використано відео, яке «ТСН» знімав саме після інциденту з Кунцевським - себто похорон (зовнішні плани перукарні, де його захопили). Абсолютно всі інтерв’ю писали наші журналісти. Відео, в якому Кунцевський ще живий - аж ніяк не оперативка - його надала дружина померлого з домашнього архіву. З фотодоказами побоїв те саме - його знімали рідні вже у труні. В сюжеті є коментар керівника прес-служби ГУБОЗ, але його нам не ПЕРЕДАВАЛИ! Ми його самі записали.
 
2. Сюжет про злочини Пологівського маніяка, за які сидять невинні. Абсолютно все відео відзнятt знімальною групою «ТСН» у Запорізькій області. Щодо відеоматеріалів, на яких видно власне маніяка, - це відео з архіву «ТСН».
 
3. Сюжет про в'язня, який виграв Європейський суд, але не може скористатися цим рішенням. Відео повністю відзняте знімальною групою «ТСН». Окрім звичайних коментарів, журналісти використовували приховану камеру під час побачення з сестрою, щоб зафіксувати у в’язня побої.
 
4. Сюжет про смерть на допиті в Кіровограді. Використане відео, яке знімали регіональні кореспонденти «ТСН» одразу після інциденту (пікет біля райвідділку МВС), а все решта - коментарі дружини загиблого та коментарі лікаря-кардіолога, - записала знімальна група з Києва, яка їздила до Кіровограда у відрядження. В сюжеті присутня позиція керівника служби внутрішньої безпеки МВС Василя Слободяника, але, знов-таки, його нам не передавали, а ми самі записували цей коментар.
 
5. Сюжет про те, як легко повісити справу на наркоманів. Використане відео з сюжету, який був у новинах «ТСН» за місяць до «Жесті мундиру». Його знімали наші кореспонденти з Житомирщини. Також у сюжеті використовується відео, яке знімалось на мобільний телефон - це коли міліціянти «довішують» наркоману травку. Це відео на канал «1+1» передав глядач інкогніто - ми не можемо називати його ім’я. Іще в сюжеті присутня реконструкція катувань - знімав «ТСН». Решта коментарів записані нашими кореспондентами. Також у сюжеті показані різні плани наркотиків (пігулки, травка і соломка) - це дійсно оперативне відео.
 
6. Сюжет про «дивну» справу Богдана Хмельницького. Все відео відзняте нашою знімальною групою, окрім судового засідання. Його нам передав помічник адвоката ув’язненого, який сам знімав. Всі коментарі зібрані репортерами без допомоги МВС.
 
7. Сюжет про руйнівну силу «Беркуту». Частина відео за мотивами сюжетів, що вже виходили в «ТСН». Йдеться про побиття дівчини на трибуні стадіону - це явно не міліційна зйомка. Про погром у центрі розваг в Ірпені - все відзняли камери відеоспостереження. А відео затримання перехожих під час демонстрації проти підвищення цін на метро «ТСН» отримав у дружніх каналів одразу після інциденту.
 
8. Сюжет про так звану Самбірську ОЗГ. Все відео відзняте знімальною групою «ТСН» на Львівщині. Від МВС використаний коментар Юрія Луценка, записаний під час його прес-конференції.
 
9. Сюжет про Луганський УБОЗ. Всі коментарі і відеоплани записані знімальною групою «ТСН». У сюжеті присутня позиція Луганського УБОЗ, яку озвучив в інтерв’ю «ТСН» керівник цієї служби.
 
Оперативне відео із захопленого центру розваг, а саме 3 секунди, використано в анонсі серіалу «Жесть мундира» (там міліціянт дублює запис камер спостереження і знімає на мінідівішку, як ногами пхають зв’язаного охоронця). Ми дякуємо службі внутрішньої безпеки МВСУ за підтримку, яка насправді обмежилась кількома коментарями, і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25032
Читайте також
01.07.2009 11:35
Ольга Чернілевська, для «Детектор медіа»
34 338
04.12.2008 19:03
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
52 093
02.12.2008 13:13
Евгений Минко
62 265
23.11.2008 20:58
Евгений Минко
30 633
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2глядач // 05.12.2008 14:17:25
5613 дн. тому
Задумывался ГЛЯДАЧ только лицом…ЕСЛИ У ТЕБЯ НЕТ ПОЗИЦИИ - ЗАНИМАЙ ПОЗУ!))
глядач
5613 дн. тому
Я дійсно глядач, а не колишній плюсівець. От і все ваше обличяя - ким ви вважаєте людей, просто тих, хто є споживачем вашого ефіру і має свою власну думку. Тож такі "профі" пера, явно не вирізняються ні вихованням, ні знанням української мови, а лише наглістю, грубістю і неповагою до інших. Тож браво, вчіть і надалі наше суспільство "гарних" манер, вмінню вести діалог між опонентами і ми швидко поринем у песвісний лад, хоча ні, що таке нажчезгаданий виріб і як ним користуватися будемо знати, слава богу, хоч цьому вас навчають на каналі і ви гідно несете ці знання в маси. УРА!!!!
неЗнайка
5613 дн. тому
Какое к-во наличных (безотчётных) денег было потрачено (выдано) на подготовку и реализацию серии материалов ?
2глядач // 05.12.2008 10:36:30
5614 дн. тому
Лікуйте свою вибіркову амнезію колишній плюсівец -дипломований брехун.Вам за це нагороди давал Медведчук, що зараз притулився до Тимошенко. Чи станеться так, що Бреховшек опиниться пліч о пліч з Олегом Медведевим?))Ні- ви вже використане ізделіє №2)
otar
5614 дн. тому
глядач, ну щодо "явної заказушності" - ви неправі. На "1+1" це не так уже й часто трапляється.
глядач
5614 дн. тому
Більшої непрофесійності, однобокості показу сюжетів, їх явної "заказушності" на жодному каналі не має, з"явилося це тоді, коли "рулити" на плюсах почала саме пані Наталя, звільняючи професійних журналістів і набираючи на роботу "балаган" у вигляді дипломованих медиків, харчовиків і т. д. Ви думаєте, що люди - це біомаса бездумна і що вони мовчки ковтають те вариво, яке ви їм за власним рецептом приготували, то ви, щановна, помиляєтесь - все що ви робите шито білими нитками і навіть людині, яка не розуміється в журналістиці, ясно видно - у вас, шановні, на екрані- ЛАЖА!!!
Журналіст
5614 дн. тому
Катеринчук - ганьба української журналістики і 1+1, на жаль. Вона ввійде в історію, як "Балоганша" і "Піховшек в спідниці". Ми всі повинні збагнути це - Катеринчук зайва і навіть шкідлива в журналістиці, вона є невибагливою і тому нахабною прислужницею державного чиновника. Ось хто вона є! Жодні виправдання на її адресу недоречні. Але її час неодмінно спливе, її незабаром звільнять, так само, як викинуть на смітник історії "тьотю Валю" і Ларису Мудрак з Секретаріату. І що цікаво - вони всі це чудово усвідомлюють, тому й цепляються щосили за свої посади.
журик
5614 дн. тому
Луцик бьётся в истерике, боясь потерять оччень хлебное место. Но какой идиот предложил ему сделать "предсмертный" пиар на войне с журналистами?! фАНТАСТИЧЕСКАЯ ДЕГРАДАЦИЯ!
ганьба луцику
5614 дн. тому
Разговаривают два журналиста: - А вообще сейчас настоящие ментіы встречаются? - Встречаются, но все чаще друг с другом...))Наталка тримайся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду