Фонд «Україна 3000» звинувачує творців фільму «Залюднений острів» у невиконанні зобов’язань у рамках співпраці

2 Грудня 2008
23445
2 Грудня 2008
17:31

Фонд «Україна 3000» звинувачує творців фільму «Залюднений острів» у невиконанні зобов’язань у рамках співпраці

23445
Фонд «Україна 3000» звинувачує творців фільму «Залюднений острів» у невиконанні зобов’язань у рамках співпраці
Компанія «Арт-Пікчерз Студія», виробник фільму «Залюднений острів» («Обитаемый остров»), не виконує своїх зобов’язань перед Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000» в рамках Меморандуму про співпрацю. Таку оцінку нинішній ситуації дав радник голови Наглядової ради фонду, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мірошниченко.
 
Нагадаємо, Меморандум про співпрацю між фондом «Україна 3000» та компанією «Арт-Пікчерз Студія» було підписано 26 квітня цього року головою Наглядової ради фонду Катериною Ющенко та художнім керівником студії, режисером фільму «Залюднений острів» Федором Бондарчуком. Меморандум містив загальні положення про організаційну і методичну співпрацю і передбачав, зокрема, координацію зусиль у процесі зйомок та міжнародного прокату фільму, створення умов для забезпечення «максимально сприятливого середовища для творчості кіномитців, всебічного розвитку кінематографії в Україні, налагодження плідних контактів між українськими та російськими партнерами».
 
У коментарі «Телекритиці» пан Мірошниченко сказав:
 
«На наш погляд, наші контрагенти не виконали своїх зобов’язань. Ми не маємо наміру вживати якихось правових заходів, хоча з їх боку угоди не було дотримано, і залишаємо це на совісті контрагентів. У тексті Меморандуму є позиції про те, що під час презентації фільму у публікаціях має бути посилання на те, що фільм зроблений за підтримки благодійного фонду "Україна 3000" в рамках розвитку і підтримки кіновиробництва. По презентаційних матеріалах, афішах і т. п. я щось не бачу, щоб наші контрагенти виконували свої умови».
 
Слід зазначити, що під час презентації фільму, що відбулася у Києві 1 грудня, жодної згадки про Фонд дійсно не було озвучено.
 
«Фактично після того, як було підписано Меморандум, і, на наш погляд, з нашого боку були вчинені всі необхідні офіційні дії – з того часу виробники фільму фактично ухилялися від будь-якого спілкування та виконання умов угоди зі свого боку», – зазначив пан Мірошниченко. При цьому конкретні дії, вчинені Фондом у рамках співпраці, він назвати відмовився, мотивуючи це тим, що це «питання двосторонніх відносин», і Фонд «не збирається робити з цього якийсь галас».
 
У свою чергу, генеральний продюсер «Залюдненого острова» Олександр Роднянський на цю інформацію відреагував із подивом.
 
«Я вперше толком чую про це. "Арт-Пікчерз" – це одна з продакшн-компаній, задіяних у проекті, Вони можуть підписувати з ким завгодно і про що завгодно, але будь-який проект такої складності має чітку і природну вертикаль, і відносно фільму лише я можу приймати рішення. Зі мною ніхто ні про що не домовлявся, і поки що я не розумію, про що йде мова; якщо будуть якісь питання, вони, мабуть, зі мною зв’яжуться», – прокоментував пан Роднянський.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23445
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алекс
5619 дн. тому
Ревизору: Прозреваю, что если бы речь шла о сумме живых денег, Мирошниченко был бы намного менее сдержан в формулировках и обещаниях, и уж точно не преминул бы пригрозить судом.
ревизор
5619 дн. тому
Да огласите сумму из-за которой сыр-бор? А то, что у нас БЛАГОТВОРИТЕЛЬНОСТЬ делается ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО по бартеру за ПИАР, так об этом первая леди могла и не напоминать. Даже сли кто-то с дуру подписал от ее имени такой документик.
вечный жид
5620 дн. тому
Роднянский {CENSORED}, когда в Крыму были проблемы, Федя как один из авторов фильма подписал меморандум, а теперь им уже никто не нужен. Не плюйте в колодец господа ведь кино ещё надо снимать.
5620 дн. тому
ойвей chicago
5620 дн. тому
Кому гавару - в косметике полягали. Для личного пользования. Что-то много последнее время первая леди, судя по фото, ею пользуется
VM
5620 дн. тому
А в чому саме полягали зусилля Катіного фонду?
элка
5620 дн. тому
Пані "трішечки" не тим опікується і не про те піклується. Скоро виповниться три роки, як ця панянка зібрала з українців кошти на "лікарню майбутнього". З тих пір- ні лікарні, ні коштів, ані пари з вуст зі сторони "фонду-3000" на цю тему. А чому журналісти замовчують цю тему?
ойвей chicago
5620 дн. тому
Гевулт! Льошечка Катерині до рідікюлю поліз, а там було на косметику відкладено!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду