Ганна Герман просить Президента захистити журналіста Daily.ua від переслідування СБУ

28 Листопада 2008
27406
28 Листопада 2008
14:36

Ганна Герман просить Президента захистити журналіста Daily.ua від переслідування СБУ

27406
Ганна Герман просить Президента захистити журналіста Daily.ua від переслідування СБУ
Народний депутат України Ганна Герман звернулась до Президента Віктора Ющенка із відкритим листом, у якому просить захистити журналіста інтернет-видання Daily.ua Назара Цапка, повідомляє ЗІК.
 
Як стверджує депутат, 28 листопада «працівники Служби безпеки України забрали в машину і відвезли у невідомому напрямі журналіста сайту Daily.ua Назара Цапка. …Причина – публікація на сайті копії документу про продаж зброї Україною».
 
«Йому навіть не дали можливості передзвонити і повідомити, куди його везуть. Кілька годин я як голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації намагалася з’ясувати, де перебуває Назар Цапок. Врешті-решт в. о. голови Служби безпеки В.Наливайченко підтвердив – журналіст перебуває на допиті в СБУ. Журналіста з самого ранку досі утримують в СБУ і ніхто не знав би, де він знаходиться, якби його колеги не забили тривогу і якби депутати не заявили, що будуть звертатися до Президента», - йдеться у листі. Раніше СБУ в рамках розслідування публікації документів, що начебто підтверджують продаж Україною зброї Грузії, вилучила у виданні Daily.ua жорсткі диски.
 
«Журналістів переслідують, їм погрожують, на них чинять тиск. Я зверталася до в.о. Голови Служби безпеки і з питанням про тиск на ще одного журналіста, якому телефонують співробітники СБУ і погрожують неприємностями в університеті, де він вчиться і т.д…. Сьогоднішній інцидент з журналістом Назаром Цапком, який спровокували працівники СБУ наче навмисно в день, коли відзначається річниця оприлюднення плівок про зникнення Георгія Ґонґадзе – це наче насмішка над свободою преси в Україні і над пам’яттю Георгія. Звертаюся до Вас зі сподіванням, що ви зробити все, щоб покарати винних у таких способах тиску на вільну пресу, що Ви, пане Президент, раз і назавжди припините в Україні переслідування журналістів», - зазначає у своєму зверненні депутат.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27406
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анця
5599 дн. тому
Не відомо, що там із Цапком робили есбеушники, але Анця львівська хоч на чому пропіаритися хоче. ви зверніть увагу, як вона репетує: Я як голова комітету.... мавпо галицька втихомирься - коли треба, то пащу свою зубату тримаєш закритою, а як ти маєш від чогось зиск, то репетуєш. Зрозуміло, коновалюк - депутат від Партії регіонів.
Жене Ганя воду...
5599 дн. тому
Ганю, та не репетуйте ви так за українських журналістів, тим більше, що Назар цей зовсім не журналіст! Ганю, вам вже обіцяно місце в Держдумі Росії - збирайте речі в "Валіза-Вокзал-Росія"!
А Германа все нет...
5599 дн. тому
Анна Герман борець за права журналістів... Щось тут вже навіть не смішно...
Madrog
5599 дн. тому
да уж, раньше было проще, звонят и забивают стрелку (с целью вербовки видима) назначаешь встречу после заседания Кабмина, после заседания в лифте выкладываешь все главе -- тот прямо говорит: "Пошли их на ...." приходишь на стрелку, передаешь слова главы и вопросы отпадают....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду