США підтримують створення міжнародної комісії по Гонгадзе

3 Жовтня 2001
810
3 Жовтня 2001
14:54

США підтримують створення міжнародної комісії по Гонгадзе

810
США підтримують намір представника ОБСЄ із свободи преси Фреймута Дуве допомогти у створенні незалежної комісії з розслідування зникнення і смерті Георгія Гонгадзе. З такою заявою на зустрічі ОБСЄ у Варшаві виступив представник від США Орест Дейчаківський. США закликають уряди держав-членів ОБСЄ, де здійснюються злочини проти журналістів, знайти вбивць – незважаючи на те, ким вони можуть виявитися - і покарати їх за всіма правилами закону.
США підтримують створення міжнародної комісії по Гонгадзе
США підтримують намір представника ОБСЄ із свободи преси Фреймута Дуве допомогти у створенні незалежної комісії з розслідування зникнення і смерті Георгія Гонгадзе. З такою заявою на зустрічі ОБСЄ у Варшаві виступив представник від США Орест Дейчаківський. США закликають уряди держав-членів ОБСЄ, де здійснюються злочини проти журналістів, знайти вбивць – незважаючи на те, ким вони можуть виявитися - і покарати їх за всіма правилами закону. Якщо злочини залишаться безкарними, це тільки призведе до зростання насильства. "Я хочу підкреслити, що це не політична проблема… Це також і людська трагедія. Представник ОБСЄ із свободи преси Фреймут Дуве заявив, що свобода висловлення не поліпшилася останнім часом, і фактично деякі країни-учасниці відновили атаки на вільну журналістику, оскільки деякі уряди переконані, що незалежна журналістика являє для них загрозу. "Цензура шляхом вбивства", карне переслідування, а також регулювання і обмеження доступу до Інтернету - приклади таких проблем", заявив Дейчаківський. За спостереженнями ОБСЄ, достатньо часто в країнах-учасницях зустрічаються фізичні загрози, побиття і вбивства тих журналістів, які публікують критичну інформацію про місцеве керівництво або впливовий бізнес, про кримінальні розслідування, корупцію і інші чутливі проблеми. "США вважає факти переслідування активістів опозиції і замах на свободу слова такими, що дуже непокоять". Серед заходів, що робляться урядами проти преси Дейчаківський перерахував судові позови проти ЗМІ "про честь і гідність" офіційних осіб і закликав від імені США припинити залякування ЗМІ, які насмілюються писати про корупцію влади. США і ОБСЄ також виявили численні випадки "структурної цензури" в регіоні ОБСЄ, таких, як оподаткування і реєстрація ЗМІ, державний контроль над видавничою діяльністю, і розповсюдженням друку, що частіше за все направлено проти опозиційної преси. Багато які медіа знаходяться під прямим або непрямим контролем владних політичних кланів. Зараз багато країн ухвалили рішення про перереєстрацію всіх ЗМІ, крок, який в минулому приводив до заборони незручних для влади ЗМІ. Плюс до того, деякі країни обмежують ретрансляцію міжнародних програм, деякі намагаються прирівняти Інтернет-видання до друкованих ЗМІ. Більш того, на ЗМІ може бути покладена відповідальність за новини, отримані не з офіційних джерел. Text: U.S. Statement on Freedom of Expression
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
810
Читайте також
25.12.2003 19:45
visti,net/cgi-bin/uamedia,sh?CGIQUERY=3&lng=UKR&cli=1&dtb=234&query=visti,local,silvisti]+яременко&cdb=234&cdn=24441&dbc=1&group=visti,local,silvisti">"Сільські вісті"
1 961
03.12.2003 15:47
gazeta,lviv,ua/2003/12/01/NewspaperArticle,2003-12-01,4905">"Львівська газета"
506
29.11.2003 11:55
"Сільські вісті"
723
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду