Регіонал Колісниченко звинуватив газету «2000» у виконанні «тимошенківських заказух»

27 Жовтня 2008
10503
27 Жовтня 2008
17:32

Регіонал Колісниченко звинуватив газету «2000» у виконанні «тимошенківських заказух»

10503
Регіонал Колісниченко звинуватив газету «2000» у виконанні «тимошенківських заказух»
Представник Партії регіонів Вадим Колісниченко звинуватив газету «2000» у виконанні замовлення БЮТ та намаганні знищити рейтинг регіоналів. Відповідну заяву поширила прес-служба народного депутата.
 
У заяві йдеться про статтю «Партия регионов готовится к реабилитации УПА?», що вийшла в останньому номері тижневика. Автор матеріалу Сергій Лозунько критично аналізує статтю вже самого Вадима Колісниченка «Украинское освободительное движение и бандеровщина», опубліковану в кількох виданнях. У ній регіонал пише про те, що в Україні незаслужено і, на його думку, невипадково замовчується роль УПА Тараса Бульби-Боровця, яка діяла у роки ІІ Світової війни на Волині.
 
Народний депутат називає статтю Сергія Лозунька «пасквилем», а також зауважує, що в тексті «нет ни слова правды, и весь материал состоит из наглого вранья, вырывания слов и фраз из контекста, открытой клеветы и желчи».
 
«Якобы критикуя мою статью и упоминая несколько десятков раз мое имя, Лозунько вырывает из контекста статьи цитаты Бульбы-Боровца и подписывает их мной!» – заявляє нардеп.
 
Він також зазначає: «Моя пресс-служба предоставила статью... еженедельнику “2000”, а потом еще несколько раз связывалась с редакцией относительно публикации материала. Но “2000” не только не опубликовали статью и ее продолжение, в которых четко сказано: “Тарас Бульба-Боровец не является героем для меня, а еще одним врагом, который стрелял в спины советских солдат – таких же украинцев,... но и разместил заказуху Лозунько».
 
На думку Вадима Колісниченка, «если посмотреть названия статьи в “2000” – “Партия регионов готовится к реабилитации УПА?”, равно как и другой статьи Лозунько в этом же номере – “Регионалы, откройте личико… – становится понятным:... целью провокации была именно Партия регионов – очевидный победитель на предстоящих парламентских выборах,... защищающая русский язык и культуру».
 
«“Русские патриоты” из “2000”, так беспокоящиеся об идеологической чистоте Партии регионов и защите русского языка, за последний год не опубликовали ни одного из более чем 30 материалов, заявлений, исследований по защите русского языка и культуры, которые были направлены в их адрес», – йдеться у заяві.
 
«Главное – четко выполнить тимошенковский заказ и не допустить победы Партии регионов или хотя бы забрать пару процентов – за это щедро платят!» – підсумовує народний депутат.
 
«Детектор медіа» звернулася до газети «2000» із проханням прокоментувати звинувачення Вадима Колісниченка. Відповідь головного редактора видання Сергія Кичигіна буде опубліковано, щойно вона надійде до редакції «ТК».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10503
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТВ
5651 дн. тому
А відколи це народні депутати мають особисту прес-службу?!! Викикає питання, які ще служби утримують біля себе народні обранці...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду