Засідання суду за позовом ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» знову перенесено

17 Жовтня 2008
24459
17 Жовтня 2008
15:19

Засідання суду за позовом ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» знову перенесено

24459
Засідання суду за позовом ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» знову перенесено
На черговому засіданні окружного адміністративного суду міста Києва по справі Індустріального телевізійного комітету (ІТК) до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення (Нацрада) щодо оскарження мовних рекомендацій Нацради було прийняте рішення про перенесення розгляду справи на 25 листопада 2008 року. Про це «Детектор медіа» повідомили в ІТК.
 
Приводом до такого рішення стало клопотання Нацради про перенесення розгляду у зв’язку з наданням відпустки представникові Нацради. Згідно з отриманими «ТК» копіями документів, відпустка надана для участі у настановній сесії одного з київських університетів.
 
У свою чергу в ІТК рішенням незадоволені, і вважають, що клопотання Нацради є затягуванням справи, особливо з урахуванням недавнього указу Президента України про ліквідацію окружного адміністративного суду міста Києва.
 
«Мине не один місяць, поки будуть призначені судді новоутворених судів. А коли їх призначать, то вони ще не один місяць будуть розгрібати завали адміністративних справ – тих, що розглядалися ліквідованим судом і тих позовів, що подаються у той час, коли новоутворені суди ще не працюють» - сказала в коментарі «ТК» Катерина Котенко, додавши, що є великий сумнів щодо того, чи відбудеться взагалі засідання 25 листопада.
 
Нагадаємо, 26 березня 2008 року Нацрада прийняла рішення №580, яким встановила для загальнонаціонального мовлення збільшені відносно попередніх нормативи обсягів програм українською мовою. 10 червня 2008 року ІТК подав позов до Нацради щодо скасування мовних рекомендацій, оскільки вважає, що Нацрада не наділена повноваженнями визначати мовні питання. Перше судове засідання за цією справою відбулося 1 липня.
 
8 серпня розгляд справи було перенесено на жовтень 2008 року у зв’язку з невиконанням Нацрадою розпорядження суду, яким вимагалося повідомити у «Віснику Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення» про судову справу з ІТК, та з огляду на літній період відпусток.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду