У Москві відкривається ІІ міжнародний кінофестиваль «2morrow»

17 Жовтня 2008
25280
17 Жовтня 2008
13:49

У Москві відкривається ІІ міжнародний кінофестиваль «2morrow»

25280
У Москві відкривається ІІ міжнародний кінофестиваль «2morrow»
17 жовтня у Москві відкривається другий міжнародний кінофестиваль «2morrow» («Завтра»), який позиціонується як «фестиваль без компромісів».
 
Організатори фестивалю намагаються добирати країни, де з’являються ознаки формування «нової хвилі» кінематографу: зростає кількість дебютів, формується коло режисерів-однодумців, відчувається зневага до кінематографічних кліше. Критерії добору: оригінальність і свобода авторського мислення, легкість сприйняття. Колишні заслуги режисерів під час добору не враховуються.
 
У програмі фестивалю 40 ігрових, неігрових та анімаційних картин. У конкурсі фестивалю –режисерські дебюти відомих письменників: «Можливість острова» Мішеля Уельбека та «Лекція 21» Алессандро Барико. Також буде продемонстровано фільм «Брати Карамазови» чеського режисера Петера Зеленки за твором Федора Достоєвського, а серед позаконкурсних картин – «Анна Кареніна» Армена Ронова (Вірменія) за Львом Толстим та «Ідіот» П’єра Леона (Франція) за Достоєвським.
 
Буде також показано ретроспективу піонера лялькової анімації Владислава Старевича та документальна картина «Приборкувач жуків» Раса Мішкеніте з Литви. Творчість японського класика анімації Хао Міядзакі представлена фільмами «Порко Россо» та «Шепіт серця». Закриється фестиваль фільмом «Токіо» режисерів Леоса Каракса, Мішеля Гондрі та Чуна Хобона.
 
До міжнародного журі, очолюваного американським режисером Абелем Феррарою, увійшли російський письменник Володимир Сорокін, режисери Антон Корбайн (Нідерланди) та Борис Хлєбніков (Росія), а також акторка Анна Гейслова (Чехія). Переможці будуть оголошені 20 жовтня увечері.
 
Аксинія Куріна, для «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду