Микола Томенко просить Генпрокуратуру перевірити причетність Віктора Балоги до УЦТМ

10 Жовтня 2008
19597
10 Жовтня 2008
10:44

Микола Томенко просить Генпрокуратуру перевірити причетність Віктора Балоги до УЦТМ

19597
Микола Томенко просить Генпрокуратуру перевірити причетність Віктора Балоги до УЦТМ
Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Генеральної Прокуратури України із пропозицією перевірити причетність структур Віктора Балоги до провайдера програмної послуги цифрової загальнонаціональної багатоканальної телемережі МХ-4 ТОВ «Українська цифрова телемережа» (далі – УЦТМ). Нагадаємо, про входження однієї з компаній групи «Барва» до складу засновників УЦТМ стало відомо у результаті розслідування, проведеного «Детектор медіаю».
 
«За інформацією ЗМІ, безпосередньо після прийняття Нацрадою вищезазначених рішень, у складі засновників з’явилося ТОВ «Корвет», зареєстроване у м. Мукачеве по вул. Івана Франка, 132, що належить до умовної групи «Барва», суб’єкти якої пов’язані з членами сім’ї високопосадової особи Секретаріату Президента України. Такий дивний збіг обставин дає привід згадати вимоги Закону України «Про боротьбу з корупцією», згідно якого (стаття 5) державний службовець не має права «сприяти,   використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності», «займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників або підставних осіб» а також «надавати незаконні переваги фізичним або юридичним особам під час підготовки і прийняття нормативно-правових актів чи рішень», - йдеться у заяві Миколи Томенка, поширеній його прес-службою.
 
Також Микола Томенко вважає, що «призначення приватної комерційної організації оператором загальнонаціональної цифрової багатоканальної мережі за наявності державного Концерну РРТ, який виступає оператором телекомунікацій переважної більшості наземних ефірних телеканалів, виглядає доволі дивним. Особливо, зважаючи на те, що до цього члени Національної ради неодноразово висловлювалися про необхідність визначити оператором мультиплексу саме Концерн РРТ». У зв’язку із зазначеним депутат просить Генеральну прокуратуру «здійснити заходи щодо визначення наявності корупційних дій посадових осіб органів державної влади».
 
«Детектор медіа» з’ясовуватиме позицію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та компанії «УЦТМ» із цього питання.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19597
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГПУ
5648 дн. тому
Пан Третяков не зміг домовитись з Ющенко про своє місце у виборчому спску.Томенко пообіцяв допомогти з входженням до списку БЮТ в обмін на медійну підтримку з боку медіахолдингу пана Третякова. Це коротко.Але Томенко кине 100%.Постраждає медіахолдинг.
ГПУ
5648 дн. тому
Останнім часом Томенко дружить з паном Третяковим, якому треба знати, що Томенко його кине!
ГПУ
5648 дн. тому
2справедливий // 10.10.2008 12:54:18 Я й кажу- програма Томенка на канале ICTV є прямою КОРУПЦІЄЮ!Хтось бере "деньгами", хтось "щенкамі" ...а Томенко ще й етером!Можу нагадати по всі відомі вмтівкі Томенка.Томенко хоче откат.Виконавці темників дали йому откат етером, за що він їх публічно вибачив.Він НАЙКОРУМПОВАНИЙ піарюга.Факти будуть.
Журналіст
5648 дн. тому
Панове, хіба вам не зрозуміло, що Томенко - криклива і гавкітлива маріонетка корупціонерів з оточення Юлії Тимошенко? Чомусь БЮТ уже не згадує про Гонгадзе, не ходить борець із темниками Томенко вшановувати пам"ять Гонгадзе на Майдан, зате став телеведучим ICTV і коли йдеться про прибутки - він тут як тут. Ось пацанам з БЮТу не дістався мультиплекс, його перехопили хлопці Балоги, от Томенко й піднімає гвалт. Томенко - порожнє місце, крикливий паяц на повідку корупціонерів і рейдерів з БЮТу. Хіба не ясно?
справедливий
5648 дн. тому
Не відводьте в сторону, шановний ГПУ, людина ( Томенко) піднімає серйозну проблему, а ви договоритесь до того, що й перегляд телебачення можна вважати корупцією. Хіба не є жахом все те, що творить "чорний кардинал", навіть - не сірий!?.. Під запопадливе, лизоблюдське служіння Куруса і Шевченка...
ГПУ
5648 дн. тому
У зв’язку із зазначеним депутат просить Генеральну прокуратуру «здійснити заходи щодо визначення наявності корупційних дій посадових осіб органів державної влади».----А не є корупцією присутність БЮТівця пана Томенко в етері канала ICTV , тим більше, що програма нульова по рейтингах?А як можна назвати, в зв"язку з цім, що дружина пана.Богуцького, генпродюсера ICTV, є депутатом від БЮТ?Що це є?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду