Військові намагались тиснути на кримських журналістів

1 Жовтня 2008
22795
1 Жовтня 2008
13:35

Військові намагались тиснути на кримських журналістів

22795
Військові намагались тиснути на кримських журналістів
На журналістів, які висвітлювали перебіг військових навчань «Морський вузол-2008», чинили тиск та намагались цензурувати їхні матеріали. Про це йдеться у матеріалі «Военные тайны морского узла», опублікованому газетою «Крымская правда».
 
«Перш ніж допустити журналістів в адміністративну частину полігону, начальник служби внутрішньої безпеки Олег Сафьяник попередив: усі відео- та фотоматеріали після навчань будуть перевірятись», - йдеться у матеріалі. У відповідь журналісти наполягали на тому, що подібна цензура є незаконною.
 
Після того, як під час навчань на полігоні відбулась аварія, представник прес-служби генерального штабу Міністерства оборони Сергій Кузьмін заявив журналістам: «Якщо у статті буде багато негативу, чесно кажу: ця поїздка до військових буде для вас останньою. Якщо не буде розуміння, я знайду сто одну причину, щоб вас більше не пускати». Незважаючи на цю погрозу, видання оприлюднило докладну інформацію про те, що відбувалось у ході навчань.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22795
Читайте також
02.07.2009 08:32
Вячеслав Головченко
, для «Детектор медіа»
7 108
27.11.2008 17:10
Петро Вольвач, «День»
11 696
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналіст
5665 дн. тому
Колеги,чому панів Сафьяника та Кузьміна досі ще не звільнено, або не усунуто з посад? Чому начальник Сафьяника та шеф Кузьміна(до речі,я так розумію,це Начальник Генштабу Кириченко)не розглянули такі питання?І чому ви,колеги,мовчите?Вам до вподоби держиморди?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду