Найкращим актором «Кіношоку-2008» став Сергій Романюк

23 Вересня 2008
21931
23 Вересня 2008
10:46

Найкращим актором «Кіношоку-2008» став Сергій Романюк

21931
Найкращим актором «Кіношоку-2008» став Сергій Романюк

Найкращим актором на XVII Відкритому фестивалі кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Киношок-2008» став українець Сергій Романюк.

Головний приз кінофестивалю «Золота лоза» за кращий повнометражний фільм вручений стрічці «Осінній бал» (Естонія, режисер Вейко Иунпуу). Призу за кращу режисуру в повнометражному кіно удостоєна режисер картини «Коллекционерша» Христина Буожюте (Литва), а за кращий сценарій - Ернест Абдіхапаров за фільм «Світла прохолода» (Киргизстан-Казахстан).

Приз за кращу жіночу роль у повнометражному кіно дістався актрисі Марині Блейк за фільм «Сезон туманів» (Росія-Великобританія), а за кращу чоловічу роль – акторові Сергію Романюку, фільм «Райські птахи» (Україна, режисер Роман Балаян). «Це вже другий приз за акторську майстерність і третій приз нашої картини «Райські птахи», – зазначив продюсер Олег Кохан. – І дуже приємно, що приз одержав саме Сергій Романюк, майстерність якого дозволила створити глибокий образ представника системи: він щиро і людяно захищає зло, від чого стає ще страшнішим».

Приз за кращу операторську роботу в повнометражному кіно імені А.Княжинського вручений операторові Віктору Шестоперову – фільм «Кип`яток» (Росія), а журі конкурсу короткометражних фільмів «Межі Шоку» ухвалило рішення присудити Гран-прі за кращий короткометражний фільм програми картині «Три матері і хор» (Росія - Швеція, режисери Наталія Першина-Якиманська, Ольга Єгорова).

Приз за кращий повнометражний фільм на відео в цифровому форматі «Кіно без кіноплівки» присуджений стрічці «Олег Кулик – виклик і провокація» (Росія, режисер Євгеній Мітта). Диплому журі удостоєні картини «Фантомас знімає маску» (Росія, режисери Андрій Кагадаєв) і «Весілля для чайників» (Естонія, режисер Володимир Логинов)

У конкурсі «ТБ-Шок», який оцінювали самі глядачі, перше місце дісталося картині «Королева льоду» (Росія, режисер Андрій Селіванов), друге – «Вибір моєї матусі» (Росія, режисер Світлана Деміна), третє – «Біла ніч, ніжна ніч» (Росія, режисер Віктор Мережко). Дитяче журі конкурсу «Кіномалюток» присудило перший приз роботі «Той, що біжить по хвилях» (Росія-Україна, режисер Валерій Пендраковський). Дипломів удостоєні роботи «Попелюшка 4x4 (Росія, Олександр Баршак, Юрій Морозов) і «Ніжний вік» (Росія, Сергій Соловьев).

Цього року українські фільми були представлені у всіх програмах фестивалю «Киношок-2008» і претендували на головні призи всіх конкурсних категорій. Сімнадцятий «Кіношок», що до 2007 року іменувався Відкритим фестивалем кіно країн СНД і Балтії, традиційно проходив в Анапі з 12 по 21 вересня 2008 року.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду