Reuters заперечує інсценування фото з Грузії

19 Серпня 2008
16414
19 Серпня 2008
16:29

Reuters заперечує інсценування фото з Грузії

16414
Reuters заперечує інсценування фото з Грузії
Агентство Reuters оприлюднило офіційну заяву, в якій спростувало звинувачення в інсценуванні фоторепортажів із місць бойових дій у Грузії.
 
«У деяких російських ЗМІ з’явились неправдиві звинувачення на адресу Reuters у публікації постановочних фотографій під час висвітлення конфлікту в Грузії. Ці звинувачення не відповідають дійсності і не мають під собою ані найменших підстав. Reuters провело розслідування і з усією відповідальністю заявляє, що фоторепортажі з Грузії не є інсценуванням, а висвітлення конфлікту повністю відповідає принципам Reuters Trust, особливо положенню про «чесність, незалежність і неупередженість як незмінну та обов’язкову засаду роботи журналістів Reuters», - ідеться в заяві. Агентство також наводить оригінали фотозйомок, про які йдеться у заяві.
 
Інсценування у фоторепортажі кореспондента Reuters почав підозрювати російський блогер Дмитро Бушуєв. Його підозри потрапили до Інтернет-ЗМІ та швидко поширились російським медіапростором. Незабаром у російських медіа з’явилось сфальсифіковане розшифрування інтерв’ю з начебто фотографом Reuters Глібом Гараничем, який зізнавався у тому, що фото були постановочні. Головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов, якому приписували це інтерв'ю, спростував факт розмови з Гараничем.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16414
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду