В Україні стартував міжнародний «Слов’янський канал»

19 Вересня 2008
19723
19 Вересня 2008
15:01

В Україні стартував міжнародний «Слов’янський канал»

19723
В Україні стартував міжнародний «Слов’янський канал»
12 вересня почав супутникове цілодобове мовлення інформаційно-пізнавальний міжнародний «Слов’янський канал».
 
Генеральний директор і автор проекту Валерія Іваненко розповіла «Телекритиці», що проекту вже 18 років. «Славянский канал был создан впервые в 1993 году, в 1994–м он вышел в эфир при поддержке концерна РРТ. Это было первое спутниковое вещание непосредственно с территории Советского Союза. Мы выходили в эфир в течение полугода ежедневно в прайм-тайм по 9 часов. Но мы, наверное, начали вещать рановато, как раз распался Советский Союз. Потом к нам поступали различные предложения, но мы отказались от финансирования зарубежными компаниями. Поднимать канал с территории России нам казалось нелогичным, потому что Россия в сознании многих людей несколько одиозная страна. Славянский канал сразу бы стали обвинять в панславизме. А Украина – родина проекта, это древняя столица славянских государств. Тогда мы приняли для себя решение, что будем поднимать канал только с территории Украины».  До ідеї міжнародного слов’янського каналу Валерія повернулася разом зі своїм чоловіком (нині покійним) Володимиром Іваненком два роки тому.  Власником каналу і поки що єдиним інвестором каналу є Валерія Іваненко. 
 
За словами генерального директора, коли канал вперше вийшов в ефір, його дивилися 550 млн. глядачів у 44 країнах. Першим містом, де канал з’явився у кабельних мережах, була  Хайфа (Ізраїль). На думку пані Іваненко, головна проблема була у мові мовлення. Ще у 1995 році автори проекту декларували, що канал вестиме мовлення не тільки слов’янскими, а й англійською, французькою, іспанською, арабською та китайською мовами. Нині канал виходить трьома мовами: українською, англійською та російською. 
 
«Наш канал - не украинский, а международный проект, который поднимается с территории Украины, – стверджує Валерія Іваненко. –  Мы не конкурируем ни с одним региональным или всеукраинским каналом, потому что у нас абсолютно разные задачи. Наша задача – представить всему миру славянский мир. Ведь до сих пор нет ни одного славянского канала при том, что есть 300-миллионное славянство. Мы гораздо меньше знаем, что происходит в Словении, Герцеговине, Польше, чем в США».
 
Зараз в ефірі каналу цілодобово транслюються документальні фільми про слов’янські країни, інколи мовою оригіналу (чеською, словенською, словацькою та ін.). 
 
У планах засновників – створити інформаційне мовлення, мати корпункти у кожній слов’янській країні, які будуть готувати сюжети для щогодинних коротких випусків новин. 
 
«Мы очень благодарны за поддержку посольствам славянских стран, – зазначила Валерія Іваненко. –  Мы сотрудничаем с отечественными и зарубежными продакшн-студиями». Редакція міжнародного «Слов’янського каналу» розташована в Києві. Команда каналу невелика (12 осіб), але, за словами генерального директора, «очень мощная».  
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19723
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Skept
5668 дн. тому
Боюсь, что кроме политических разборок они ничего не видят и не слышат, а а жаль.
профессор
5668 дн. тому
Замечательная идея, и не удивительно, что её поддерживают Посольства всех славянских стран. А как, интересно, руководители Украины это приняли? Они хоть поняли какой бесценный подарок получили?
Славянка
5669 дн. тому
Жалко у меня нет спутникового :) А идея отличная :)
ксюха
5669 дн. тому
cправді, чудова ідея. я б подивилась)
Х.
5669 дн. тому
Славянский канал - замечательная идея, надеемся увидеть его в кабельных сетях Украины. Действительно, мы почти не знаем о том, что происходит во многих славянских странах. Только хотелось бы видеть на канале что-то кроме документальных фильмов на языке оригинала)
мммдааа
5670 дн. тому
Хайфа - старинный словянский городишко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду