Прокуратура порушила справу за фактом зриву комуністами ефіру на ТРК «Крим»

19 Вересня 2008
14691
19 Вересня 2008
10:18

Прокуратура порушила справу за фактом зриву комуністами ефіру на ТРК «Крим»

14691
Прокуратура порушила справу за фактом зриву комуністами ефіру на ТРК «Крим»
Народний депутат від НУНС Ольга Герасим’юк заявляє, що Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зриву представниками КПУ прямого ефіру на ТРК «Крим». Про це повідомили у прес-службі НУНС.
 
За словами Герасим’юк, вона отримала відповідь на направлене нею 1 вересня депутатське звернення на ім’я Генерального прокурора з проханням забезпечити проведення розслідування інциденту, який стався 21 серпня в Сімферополі на території державної телерадіокомпанії «Крим».
 
«По факту порушена кримінальна справа. Крім того Генеральна прокуратура України доручила Генеральному прокурору Криму Володимиру Бойку провести розслідування по цій справі», - повідомила депутат.
 
Герасим’юк вважає, що скасування депутатської недоторканості допоможе запобігти повторенню подібним інцидентів. Герасим’юк нагадала, що «саме під прикриттям депутатської недоторканності член президії Верховної Ради Криму В’ячеслав Захаров та народний депутат України Марина Перестенко зірвали прямий ефір програми, присвяченої перспективі євроатлантичної інтеграції України».
 
У прес-службі НУНС нагадують, що 21 серпня в ефірі ДТРК «Крим» мала відбутися дискусійна передача «Зелений коридор» на тему взаємин України і НАТО. «За дві години до початку ефіру комуністи під керівництвом члена президії Верховної Ради Криму В’ячеслава Захарова та за підтримки народного депутата України Марини Перестенко (КПУ), які скористалися своїм статусом депутатської недоторканності, спочатку влаштували блокування входу на територію ДТРК «Крим», а потім увірвались до телерадіокомпанії, захопили місця в студії та вчинили галас, вимагаючи випустити студію в прямий ефір у такому вигляді. Ці дії призвели до зриву ефіру», - йдеться у повідомленні НУНС.
 
Як повідомлялось, комуністи заявляють, що протестували проти того, що на програму «Зелений коридор» не запросили представників КПУ, з чого комуністи зробили висновок, що реальне відношення кримчан до Північноатлантичного альянсу буде перекручено.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду