Танцуют дилетанты

16 Вересня 2008
30386
16 Вересня 2008
12:27

Танцуют дилетанты

30386
Очень популярными стали в последнее время шоу, в которых разные люди с разной степенью успеха занимаются не своим делом. Звезды танцуют, поют, катаются на коньках, кувыркаются под куполом цирка и куховарят. Иногда это даже забавно: многие люди, снискавшие славу на каком-то одном поприще, нередко демонстрируют и другие таланты. Такие шоу представляют интерес и для поклонников звезд: любопытно посмотреть на любимца в новом амплуа.
Танцуют дилетанты

Но вот когда за не свое дело берутся «пересічні» персонажи, картина зачастую получается печальная. В прошлую пятницу на телеканале СТБ стартовало шоу «Танцуют все». Проект рекламировали несколько месяцев. Простые ребята из разных украинских городов показывают свои танцевальные таланты. По результатам жесткого отбора остается 100 счастливчиков, а победитель получает 250 тыс. гривен.

Где-то в глубине души я подозревала, что нас ждет очередная разновидность «Караоке на Майдане», где каждый убежден, что умеет петь, но надежда на захватывающее зрелище оставалась.

После просмотра сформулировала для себя главную идею проекта. Организаторы умело сыграли на том, что у большинства наших людей начисто отсутствуют комплексы и объективная самооценка. Можно было даже слоган соответствующий придумать. Ты весишь 150 кг? Тебе медведь на ухо наступил, и ты не слышишь ни музыки, ни ритма? Ты двигаешься так, как будто вчера очнулся после многолетней комы? Не беда! Приходи потанцевать, тебя покажут по телевидению! Дай остроумным членам жюри вволю поиздеваться над тобой на всю страну. Ведь, действительно, шоу спасали только уничижительные реплики Влада Ямы и его коллег. Потому что по-настоящему талантливых ребят, от чьих выступлений захватывало дух, было, к сожалению, очень мало.

Если копнуть глубже, то шоу «Танцуют все» – это лишь иллюстрация к тому, с чем мы сталкиваемся повсеместно. «Говорящие головы» в телевизоре – это часто люди с самой заурядной внешностью, слабым знанием хоть какого-нибудь языка и дефектами речи. В сферу услуг и торговлю идут мизантропы и хамы, воспитанием детей занимаются скрытые садисты, политикой и законотворчеством... кто только у нас этим ни занимается! Вот и получилось, что практически в каждой сфере у нас танцует множество агрессивных дилетантов, которые и сами ничего не умеют, и не дают пробиться тем, кто может. Не в этом ли причина всех наших бед?

 
Виктория Чирва, «24»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Виктория Чирва, «24»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30386
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
www
5669 дн. тому
І це сумно, що головне рейтинги і бабло, тому о дивитися на ТВ нема чого. Я знаю, хтось скаже - то й не дивіться, багато хто й не дивиться, але у 90 відсотків українців телевізор - це єдина розвага. І наше ТВ опускає цих українців нижче й нижче, бо насправді цей суперпроект - дешеве добре розкручене шоу для людей без комплексів. Це вже практично норма життя - хто нічого не вміє, але не має комплексів і моральних принципів, танцюють, співають, а головне, керують нами. СТБ стрімко йде вгору на убогих прмітивних жовтих програмах власного виробництва, задурює голови людям щодня більше
q13
5671 дн. тому
Блін, ну ти і {CENSORED} Вікторія! Не шариш в тому що таке шоу, ну і не лізь з {CENSORED} коментарями! Коментуй соціальні проги уряду по пошуку і плеканню талантів! Якого біса переплітати шоу-бізнес і високе мистецтво, яке вікторія шукає з лупою? У світі ніхто цього не намагається зробити! А от Вікторія, як в старі радянські часи шукає "ніть прекрасного і вєчного"! Шоу, рейтинг і бабло - за цим люди борються! а не за {CENSORED} рецензією нікому не відомої (окрім узкіх кругов) писаки!
Spets
5672 дн. тому
пані Вікторія, схоже, Ви не дивились ніколи закордонних програм такого типу. от якби Ви спочатку зайнялись самоосвітою і переглянули десяток-другий схожих форматів, то побачили б, що в кожному з них є моменти з "бездарностями", з травмами, з ідіотами, і з талантами. це режисери спеціально все продумують і відбирають таких учасників, які зможуть втілити їхній режисерський задум, без того, щоб їм про це прямо казали. такий склад учасників шукається СПЕЦІАЛЬНО, щоб викликати такі емоції, як у Вас. тому єдине, чого Ви досягнули своєю "критикою" - це показали, що Вас можна розвести, як... дуже не розумну людину. на майбутнє, не пишіть більше таких статей. а то вони бумерангом до Вас повернуться.
Sanyi
5672 дн. тому
А от це Ви дарма так різко висловилися, пані Вікторіє! Адже ніхто не казав, що це буде міжнародне змагання бальних чи джаз-балетних чи хіп-хопових майстрів. І не сумнівайтеся, що після відбору сотні, а тим більше двадцятки ми матимемо на що подивитися і чим захопитися. Я бачив схожі проекти на іноземних каналах, і ніхто з фіналістів не розчарував публіки й журі - це були люди, які справді жили танцем і могли знайти себе у будь-якому жанрі. Тож поживімо - побачимо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду