Ганна Герман просить Арсенія Яценюка припинити ігнорувати медійні законопроекти

15 Вересня 2008
14056
15 Вересня 2008
13:15

Ганна Герман просить Арсенія Яценюка припинити ігнорувати медійні законопроекти

14056
Ганна Герман просить Арсенія Яценюка припинити ігнорувати медійні законопроекти
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Ганна Герман висловила претензії голові Верховної Ради Арсенію Яценюку з приводу того, що майже півроку парламент відмовляється розглядати медійні законопроекти, яких зареєстровано вже понад 20.
 
Під час засідання погоджувальної ради, яка проходила 15 вересня 2008 року у парламенті, голова комітету з питань свободи слова та інформації заявила: «Завтра День памяті загиблих журналістів. Законопроект про соціальний захист журналістів ми ставили протягом всієї попередньої сесії, але жодного разу запропоновані Комітетом з питань свободи слова та інформації не потрапили до порядку денного парламенту. Пане голово, ви неодноразово пропонували зробити тематичні дні, я прошу вас зробити завтра хоча б тематичну годину, присвячену свободі слова та інформації. В противному разі, я буду змушена звернутися до журналістів, щоб вони хоча б один день ігнорували засідання Верховної Ради, в зв’язку з тим, що за всю попередню сесію лише один медійний законопроект був внесений в зал на голосування. Я дуже прошу вас, Арсенію Петровичу, припинити ігнорування всіх медійних законопроектів, які підготував комітет».
 
Ганна Герман зазначила, що потрібно розглянути негайно законопроекти № 2719 (про соціальний захист журналістів), № 3002 (про соціальну рекламу) та № 3140 (про НТКУ).
 
Арсеній Яценюк попросив Ганну Герман не робити безпідставних заяв, і запропонував колегам по парламенту розглянути на фракціях можливість включення на 16-те вересня першим питанням законопроект про соціальний захист журналістів (№ 2719) та № 3002 про соціальну рекламу.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14056
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналіст2
5673 дн. тому
Ганнусю! Чи ти думаєш що ми дурні чи сліпі? Ми тебе наскрізь бачимо.
журналіст
5673 дн. тому
О, це дуже важливі для журналістів законопроекти, особливо якщо їх розглядати у День пам’яті загиблих журналістів. Перший, про соціальний захист №2719, взагалі ніякого відношення не має до захисту журналістів. У цьому законопроекті пропонують скасувати верхню планку тарифу на доставку видань читачам. Зараз стоїть обмеження у 40 % до собівартості видання. Якщо цей законопроект приймуть, то тариф можна буде підняти хоч на 1000 %. Другий законопроект взагалі про рекламу та приховане бабло. Браво пані Герман!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду