Василь Ілащук боротиметься за національний телепростір, закриваючи Гордона і запускаючи історичні мультики

20 Серпня 2008
22385
20 Серпня 2008
18:25

Василь Ілащук боротиметься за національний телепростір, закриваючи Гордона і запускаючи історичні мультики

22385
Василь Ілащук боротиметься за національний телепростір, закриваючи Гордона і запускаючи історичні мультики
Український телевізійний простір за роки незалежності так і не став національним, вважає виконувач обов’язків президента Національної телекомпанії України Василь Ілащук. Про це він заявив, виступаючи 20 серпня на секції, присвяченій співпраці діаспорних ЗМІ з українськими, що відбулася в рамках IX Світового конгресу українців у Києві.  
 
«Це сумно, тому що інколи доводиться зустрічатися з такими речами, яких би вже не мало бути в Україні, - сказав пан Ілащук. - Попередня влада нашої країна назвала національними консерваторії, оркестри, радіо, університети, а слова «націоналізм» надзвичайно боялася. Чому? Адже людина, яка вболіває за свою націю, не повинна боятися цього слова».
 
У якості прикладу боротьби за український національний телепростір Василь Ілащук навів зняття з ефіру Першого національного програми Дмитра Гордона. За його словами, «ця людина, цинічно насміхаючись, принижувала все, що в Україні є українським».
 
«Він у кадр запрошував виключно російських або російськомовних «царків», – сказав Василь Ілащук, – які так само насміхалися над усім українським. Зокрема Михайла Добкіна. Якби ви знали, скільки потім було ґвалту і крику у ЗМІ. Мені навіть не хотілося давати відповідь на цинічні звинувачення, що це, мовляв, наступ на російську мову. Хто тільки не захищав Дмитра Гордона, навіть перший Президент України Леонід Кравчук».  
 
Відповідаючи на запитання представників діаспорних ЗМІ з Австралії, Канади, Польщі, Казахстану і Сербії, Василь Ілащук зазначив, що з 1 вересня Перший національний мовитиме й через супутник, і тепер його зможе побачити більша кількість закордонних українців. Він також додав, що незабаром в ефірі з’явиться новий анімаційний проект «Легенди України» – дитячі мультфільми, які розповідатимуть про українську історію. Транслюватимуться вони перед вечірніми новинами о 20.55.
 
«Ми будемо просто робити свою справу – націоналізувати український медіа простір», – сказав Василь Ілащук. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22385
Читайте також
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
оля
5719 дн. тому
молодець Ілащук! Передачі Гордона - така сама піраміда. як і його супер-ліки "піраміда шіа-цу" ( хто не бачив - подивість ТРК Київ і все зрозумієте). Скільки можна було слухати безкінечні повтори програми з Задорновим - фсбешником, котрий просто паплюжив. знущався над українським і україною. До слова - стільки разів повторювались далеко не всі програми - а - вибіркові. От Жванецький - не поливав Україну. Він сказав. що тут немає антисимітизмі і він тут не боїться жити. А повторювали якраз Дбкіних та Задорнових. Так що Ілащук вдався до сильного і ризикованого вчинку. Молодець!
piton
5720 дн. тому
А почему вы решили, что в селе живут люди без интеллекта? Дебилов и в городе хватает. Только одеты подороже и "...бэз кофе я работаць не магу..."
Женя
5720 дн. тому
To k: Вы абсолютно правы. С его уровнем ниже табуретки. Вот и "Сільській час" возвращается. Как там? Село і люди... Это как раз название канала, который и делает Илащук. Только песенка быстро споётся, а не отмоешься потом.
WSG
5720 дн. тому
Українці підтримують Ілащука
k
5720 дн. тому
Ілащук правильно робить, що закрив передачу Гордона. Всі кугути одразу це підтримали. По- друге: на цьому каналі мають йти передачі зрозумілі Ілащуку, відповідні його сільському інтеоекту.
Женя
5720 дн. тому
Сволочь этот Илащук. Вначале ссылался на требования Нацрады, а теперь оказывается, что дело в другом. Оказывается, дело в том, что Гордон - не украинец. Вот оно что... Гитлер просто отдыхает. И эта сволочь ещё что-то вякает на конгрессе, пыжится из себя фигуру делать. Когда на бабки Януковича цикл железнодорожный лепил, его ничего не смущало. Но конъюнктура изменилась - и вот он уже "борец". Засранец!
чак
5721 дн. тому
Від одної харі Гордона, хотілось блювати, не кажучи вже про інше.. Слава Ілащуку, що він вигнав представника 5 колони з Першого Національного
Ян
5721 дн. тому
Програму Гордона треба назвати "Понти для прихильників лікувальних пірамід". Діма на каналі Черновецького як завжди"абсолютно безкоштовно" їх рекламує. Ще треба зробити на першому національному ШОУ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО І ЯНА ТАБАЧНИКА
Наталія
5721 дн. тому
"Передача Гордона была единственной, которую можно было смотреть на УТ1". Це заслуга не Гордона, а слабкості програм УТ-.Не було з чим порівнювати Предачі на зразок гордонівських робити не так уже й важко, досить , щоб публічна особа згодилася прийти на ефір.Ідуть як правило" до своїх"
Наталія
5721 дн. тому
У Росії є подібний проект типу "історія очима дітей". А боротися за національний простір треба якісними передачами Перший національний своє обличчя помітно змінює на краще- можливо, щось з того вийде
^)
5721 дн. тому
Подлец этот Илащук. Местечковая нацскотина. Передача Гордона была единственной, которую можно было смотреть на УТ1. Истинный патриотизм в том, чтобы обогащать других, обогащаясь самому духовно. Национализм же, отгораживаясь стеной от других культур, губит свою собственную культуру, иссушает ее.
Вася
5721 дн. тому
История Украины: национализация. приватизация. национализация, приватизация, национализация, приватизация...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду