Єгор Соболєв створив бюро журналістських розслідувань «Свідомо»

13 Серпня 2008
11368
13 Серпня 2008
21:49

Єгор Соболєв створив бюро журналістських розслідувань «Свідомо»

11368
Єгор Соболєв створив бюро журналістських розслідувань «Свідомо»
Колишній ведучий 5 каналу Єгор Соболєв створив незалежне бюро журналістських розслідувань «Свідомо», яке готуватиме матеріали у жанрі розслідування. Для виконання матеріалів бюро залучатиме журналістів з усієї України і в майбутньому має намір створити мережу професійних авторів розслідувань.
 
 «Ідея – поширювати глибокі, але легко написані розслідування про події та процеси, які торкаються багатьох людей. Чому так відбувається, як це змінити, які політики це просувають або гальмують – ось запитання, на які ми шукатимемо відповіді», - каже організатор бюро Єгор Соболєв. Першою темою, за яку взялося бюро, є «Чому в Україні пиво – не алкоголь?». Фінансуватиме перші розслідування міжнародний фонд «Відродження», проте в майбутньому Єгор Соболєв сподівається перейти на самофінансування за рахунок передплати та реклами на веб-сайті, який зараз створюється.  
 
Право на публікацію розслідувань бюро належатиме журналу «Корреспондент» та регіональним газетам, що входять до Української асоціації видавців періодичної преси.
 
Діяльність бюро контролюватиметься наглядовою радою, до складу якої увійшли ведучий ICTV Андрій Куликов, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, директор Інституту масової інформації Вікторя Сюмар, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, керівник Інституту розвитку регіональної преси Олег Хоменок та генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов. Наглядова рада не редагуватиме розслідувань, але має право ветувати обрану бюро тему або кандидатуру залученого до розслідування журналіста.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11368
Читайте також
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Богдан Кутєпов
5730 дн. тому
2kroll // Дядьку, так ти ж теж на грантах живеш! Шо таке грант у наших реаліях? Це коли тобі платять гроші за те, що ти вмієш робити. Або ти - кращий, хто запропонував варіант, як застосувати виділені кошти. Кращий з-поміж усіх поданих заявок. Яка різниця, хто тобі платить - Сорос, Порошенко, Ахмєтов чи Пінчук? Ви всі грантоїди. І всі "трудоустроєниє".
kroll
5732 дн. тому
забыл добавить ещё мустафу найема, сергея лещенко и артема шевченко...
kroll
5732 дн. тому
интересно, где во всей этой компании: речинский, ельцов, лауэр, степура, бойко, корчинский, ильченко и другие? они что по вашему уже никто в расследовательской журналистике? не их ли стоило пригласить в совет? покажите материалы г-на соблева!))) мальчик на охоте за грантами и местом в раде
5732 дн. тому
ЕГор без грантов не может.
Шанувальник
5732 дн. тому
Хороший задум! Знаю Єгора, як професіонала. Я впевнений, що в нього все вийде!
rivnet
5732 дн. тому
А какже сайт delo.ua? уже все поделал...
Всього найкращого
5732 дн. тому
Можемо посперечатись, цей задум Єгора закінчиться стандартно - нічим. Доводилось з ним працювати, і, на жаль, назвати його профі не можна, мяко кажучи. Але щиро побажаю йому успіхів. Залишається сподіватись, що Соболєва спокусили не лаври Ар'єва, дорога якого в парламент стелилась інформаційними помиями
5732 дн. тому
Если бы эти расследования имели логическое завершение ( уголовные дела, суды, да и просто не хилый резонанс), то в них был бы смысл. А так.... просто трудоустроился...
5732 дн. тому
Все в нього вийде! Єгор - профі!
5732 дн. тому
Задай жару толстопузым!!! Прими мои поздравления :)
5732 дн. тому
Єгор, молодець, вітаю
ф топку грантоеда
5733 дн. тому
Ога, а следующий шаг (отработав на сливах и дезах) - в парламент!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду