Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесено на жовтень

11 Серпня 2008
25091
11 Серпня 2008
13:50

Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесено на жовтень

25091
 Розгляд справи ІТК проти Нацради щодо «мовного питання» перенесено на жовтень

У п’ятницю, 8 серпня відбулося друге судове засідання по справі Індустріального телевізійного комітету (ІТК) до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення (Нацрада) щодо оскарження мовних рекомендацій НацРади. Про це «МедіаБізнесу» повідомили в ІТК.

Розгляд справи перенесли на жовтень 2008 року у зв’язку з невиконанням НацРадою розпорядження суду, відповідно до якого Нацрада мала повідомити у «Віснику Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення» про судову справу з ІТК, та з огляду на літній період відпусток. Мета такого повідомлення - проінформування усіх зацікавлених осіб з тим, щоб вони могли приєднатися до справи.

Нагадаємо, 26 березня 2008 року Нацрада прийняла рішення №580, я ким встановила, що для загальнонаціонального мовлення нормативи обсягів програм і передач, підготовлених українською мовою, від загальних обсягів мовлення мають становити не менше 80 % з 1 вересня 2009 року та не менше 85 % з 1 вересня 2010 року. Раніше квота становила 75%. Також встановлено, що ці квоти мають бути у межах окремих часових відрізків мовлення (у прайм-таймі): в будні - з 18 год. до 24 год., у вихідні та святкові дні - з 9 год. до 24 год.

10 червня 2008 року ІТК подав позов до Нацради щодо скасування мовних рекомендацій, оскільки вважає, що Нацрада не наділена повноваженнями визначати мовні питання. На думку ІТК, це є прерогативою Верховної Ради.

Перше судове засідання за цієб справою відбулося 1 липня. Тоді ІТК подав клопотання про забезпечення позову шляхом зупинення рішення Нацради щодо мовних рекомендацій. Нацрада, у свою чергу, подала два клопотання: щодо колегіального розгляду справи та клопотання щодо заміни ІТК як неналежної сторони – позивача.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25091
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
man
5707 дн. тому
Нацрада наделила себя всем, рекомендации ее на любом языке звучат одинаково - кто с баблом для тех у нас дорога, остальные все для нас не в счет!
Girl
5708 дн. тому
нормальні квоти! А що піня & Co не рубає по-українськи?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду