Лукашенко обмежив свободу онлайн-ЗМІ в Білорусі

5 Серпня 2008
18691
5 Серпня 2008
09:52

Лукашенко обмежив свободу онлайн-ЗМІ в Білорусі

18691
Лукашенко обмежив свободу онлайн-ЗМІ в Білорусі
4 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон «Про засоби масової інформації», що істотно обмежить роботу електронних ЗМІ, повідомляє Кореспондент.
 
Закон, що набуде чинності  через шість місяців після офіційного опублікування, запроваджує реєстрацію «ЗМІ, розповсюджуваних через глобальну комп'ютерну мережу Інтернет». Ця реєстрація й діяльність ЗМІ будуть регулюватися не законами, а постановами Ради міністрів Білорусі. Діяльність будь-якого незареєстрованного Інтернет- ЗМІ може бути припинена.
 
Також новий закон забороняє реєстрацію ЗМІ, частка іноземного капіталу в яких перевищує тридцять відсотків. Для поширення іноземного видання на території країни тепер буде потрібен спеціальний дозвіл. Уводиться обов'язкова акредитація журналістів іноземних ЗМІ на території Білорусі.
 
Список порушень, за які на адресу редакції можна винести попередження, якого достатньо для припинення видання друкованого органа, у законі зображений досить нечітко. Винести ж таке попередження може суддя, прокурор або навіть чиновник районної адміністрації.
 
Нагадаємо, закон був прийнятий парламентом Білорусі 24 червня. Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що «анархію в Інтернеті потрібно припиняти».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду