«Енергоатом» звинувачує НТН і 5 канал в ангажованості Андрієм Деркачем (оновлено)

4 Серпня 2008
15652
4 Серпня 2008
18:42

«Енергоатом» звинувачує НТН і 5 канал в ангажованості Андрієм Деркачем (оновлено)

15652
«Енергоатом» звинувачує НТН і 5 канал в ангажованості Андрієм Деркачем (оновлено)
Речник ДП НАЕК «Енергоатом» Ілона Заєць вважає, що НТН зняв з ефіру сюжет, а 5 канал видалив із бізнес-стрічки новин повідомлення про прес-конференцію керівництва енергетичної компанії на замовлення народного депутата Андрія Деркача.
 
За її словами, 31 липня відбулася прес-конференція президента компанії «Енергоатом» Юрія Недашківського, який оприлюднив корупційні схеми у яких підозрює колишнє керівництво, зокрема Андрія Деркача, який очолював «Енергоатом» до березня 2007 року. «Більшість акредитованих журналістів становили представники ТРК Ера”, газети “Київський телеграф”, інтернет-сайту “Версії”, що входять до так званого медіахолдингу Андрія Деркача. Перед прес-конференцією помічник народного депутата Андрія Деркача роздавав журналістам папірці із запитаннями», – заявляє Ілона Заєць.

Загалом на журналістському заході в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» були присутні близько 30 журналістів. За словами пані Заєць, після прес-конференції ТРК «Ера» випустила «нахабний хамський сюжет» з перекрученою інформацією, а на «Версіях» у рубриці «Атомна війна» регулярно виходять «наклепницькі публікації, які поливають брудом керівництво НАЕК “Енергоатом”».

Того ж дня, 31 серпня, у новинах НТН мав вийти сюжет із прес-конференції, яку відвідала знімальна група каналу. Однак повідомлення так і не з’явилося в ефірі. «Вже змонтований сюжет, як нам повідомили поінформовані джерела, було знято з ефіру після дзвінка вищому керівництву каналу», – стверджує Ілона Заєць.


Як пояснила «ТК» шеф-редактор НТН Ірина Милиневська, сюжет не вийшов, оскільки випусковий редактор новин не знайшов у ньому цікавої та сенсаційної інформації. «Те, що цікаво Енергоатому”, не завжди цікаво каналу і всім глядачам. Якщо є суттєва для людей сенсація, заява, новина, то ми даємо її в ефір. На тій прес-конференції цього не було», – сказала пані Милиневська.

 

Також, за словами Ілони Заєць, прес-служба домовилася з 5-м каналом про появу в оплачуваній бізнес-стрічці новин повідомлення із заголовком «Президент НАЕК “Енергоатом” Юрій Недашківський оприлюднив факти корупції Андрія Деркача. – Прес-служба НАЕК “Енергоатом”». Однак оплатити послугу «Енергоатом» не встиг, а через 3 години новину було знято. «Зателефонувала дівчина, яка сказала, що був дзвінок від її керівництва з наказом видалити повідомлення, – каже пані Заєць. – Ми не будемо тепер нічого оплачувати, бо була угода на добу». На думку керівництва 5-го каналу, матеріали, розміщувані прес-службою «Енергоатому» є «чорним піаром» і замовними, тому канал утримався від коментарів. 

Водночас 5 канал поставив в ефір новин сюжет, який не викликав у прес-служби «Енергоатому» жодних заперечень, як і сюжети на каналах умовного холдингу Віктора Пінчука і на Першому національному.

«ТК» намагається зв'язатися з паном Деркачем, аби з'ясувати і його позицію.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15652
Читайте також
13.10.2008 18:41
Ксенія Арова
, для «Детектор медіа»
14 587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду