Вахтанга Кіпіані у суді представлятиме В’ячеслав Якубенко, а «Укргазбанк» – юридична фірма «Пузанов та партнери»

23 Липня 2008
19997
23 Липня 2008
16:31

Вахтанга Кіпіані у суді представлятиме В’ячеслав Якубенко, а «Укргазбанк» – юридична фірма «Пузанов та партнери»

19997
Вахтанга Кіпіані у суді представлятиме В’ячеслав Якубенко, а «Укргазбанк» – юридична фірма «Пузанов та партнери»
У справі за позовом «Укргазбанку» журналіста Вахтанга Кіпіані захищатиме медіаюрист В’ячеслав Якубенко. Перше засідання у цій справі має відбутися 24 липня о 16.30.
 
Як уже повідомляла «ТК», ВАТ «Акціонерний банк “Укргазбанк”» подав до Печерського районного суду позов проти журналіста Вахтанга Кіпіані та головного редактора «Української правди» Олени Притули про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди. Предметом позову є стаття Вахтанга Кіпіані «Як вкрали великого українця», надрукована на «УП». За словами голови прес-служби «Укргазбанку» Володимира Леонова, позивач вимагає вибачення та компенсації моральної шкоди на суму 1 гривня.
 
В’ячеслав Якубенко у коментарях «ТК» зазначив, що «має всі конкретні докази та механізми, щоб виграти цю справу», однак деталі стратегії захисту він поки не розголошує: «Оскільки наші опоненти є фанами Детектор медіа” і регулярно вас читають, тому, на жаль, до пред’явлення конкретних доказів, застосування конкретних механізмів я не можу розкривати всі наші секрети». Також пан Якубенко зауважив, що на завтрашньому засідання по суті справа ще не розглядатиметься: «На завтрашньому засідання розгляду по суті ми не очікуємо. Ми плануємо вирішити певні процесуальні питання, щоб надалі не було формальних підстав до скасування рішення. Тому зараз все треба зробити чітко та бездоганно, щоб не було додаткових питань потім. А розгляд по суті, на мою думку, розпочнеться десь у вересні».
 
За його словами, «Укргазбанк» представлятимуть юристи фірми «Пузанов та партнери». Вестиме справу суддя Максим Оніщук.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19997
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
popok
5754 дн. тому
Савику Шустеру следовало бы выступить свидетелем на стороне Кипиани и Притулы. Брэнд "Свобода" обязывает. Отсидится в стороне и "Свобода Савика Щустера" будет читаться как "Мани-мани Савика Шмуклера"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду